Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • syl5

    őstag

    Kicsit mélyvíz, remélem tud valaki segíteni.

    Mostanában egyre jobban megkérdőjelezem a vitamin kapszulák hatékonyságát (is).
    Idén ősszel-télen gyakorlatilag folyamatosan beteg és totál kimerült vagyok annak ellenére, hogy folyamatosan vitaminokat szedek évek óta. Nagyjából úgy telt el 2015 ősze, hogy 1 hétig ment teljes erőbedobással az edzés, következő héten már éreztem, hogy van valami velem, hét végére már beteg voltam és vagy nem mentem edzeni, vagy betegen edzettem a következő 1-2-3 hétben. Nehezen helyrejöttem, és ismét kezdődött elölről. Jelenleg már 3. ilyen ciklus kezdődött, hihetetlen. A hét eleje fasza volt, egyéni rekord fekvenyomásban úgy, hogy éreztem, hogy még közel sem ez a csúcs, aztán a hét 3. edzését megint kihagytam, megint hőemelkedés, és gyenge szar vagyok.
    Mindezek mellett pedig rendszeresen úgy kelek hétköznapokon (7,5 óra alvás után), mint akit fejbebasztak. Totál életkedvtelenül, totálisan fáradtan, rendszeresen azon gondolkozom, hogy leszarom az egészet és visszaalszok, leszarom ha kirúgnak nem érdekel.

    Nem tudom, hogy mi van velem, de ez így nem mehet tovább. Tény, hogy munkahelyen kihajtanak, mint a szart, folyamatosan nagyon szűk határidőkkel kell dolgoznom, és nagyon feszült az általános légkör is, de helyes tápanyagellátás és megfelelő mennyiségű alvás mellett szerintem azért valamennyire tolerálnia kellene a szervezetnek.
    Napi kajám nagyjából mindig ugyanaz, zab, túró, fagyasztott erdei gyümölcsök, tojás, bulgur, csirkemell, fagyasztott brokkoli, olivaolaj, kókuszzsír (hús, tojás alá), napraforgómag, tökmag (vagy mogyoró/mogyoróvaj, dió), alpha men, c vitamin, d3 vitamin, halolaj/csukamáj kapszula, cla, cink+magnézium, izületvédő. Edzésnapokon plusz banán, impact whey, kreatin, glutamin. Időnként 2-3 hetente megeszek egy hét alatt 3-4 paradicsomot, 2 paprikát, 3-4 uborkát. Néha zöld tea, illetve amikor beteg vagyok kamilla, menta tea.

    Ezek mellett én már csak arra tudok gondolni, hogy kevés a friss zöldség és totálisan haszontalan a vitaminkapszula. Már csak azért is, mert amikor érzem, hogy bújkál bennem valami, akkor bekapok 3 fokhagymát nyersen két kanál mézzel és másnapra érezhetően javít a közérzetemen.

    Mit gondoltok?
    Mennyi, milyen vitamint szedtek ti és milyen zöldségeket, gyümölcsöket esztek? Mi hiányzik nálam, mit kellene ennem, hogy erősödjön az immunrendszerem, ki tudjam magam pihenni és jobban toleráljam a folyamatos stresszt?

    [ Szerkesztve ]

    Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

Új hozzászólás Aktív témák