Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz vizimento #46146 üzenetére

    14,4 / 4 = 3,6V vagyis ez a régebbi kémiai rendszerű akkura utal, amit 4,1 V-ra ajánlott tölteni. Van 4,2 V-os Li-ion is, aminél 3,7 V-ra jön ki a számított névleges érték, illetve van már 4,35 (3,8) V-os is.

    A B6 PDF doksija szerint 3,7 V-os beállítást LiPo menüpont adja, noha ez most a probléma szempontjából mellékes:

    Azt is írja, hogy balanszeres telephez a töltő saját balanszerét nem szükséges bekötni. Ha az akku balanszere jól végzi a dolgát, akkor a 10,6 / 4 = 2,65V cellánkénti feszültség csak annyit jelent, hogy le van merülve, de még nem káros szintre.

    Az nem valószínű, hogy az akku belső balanszert nem tartalmazna, abból bajok lennének, rövid távon. Amellett a balanszer a C-jelű érintkezőn kapcsolódik a töltőhöz, ami valószínűleg a töltés letiltását szolgálja, hiba esetén. Magához a töltéshez elvileg nem szükséges, de ez alaposabb vizsgálat során derülne ki.

    A töltőt viszont én inkább rákapcsolt akkuval együtt mérném, mert elképzelhető olyan kapcsolóüzemű töltőáramkör, ami a kimenetén szűrőkondenzátort nem tartalmaz (maga az akku lényegében a puffer), így akku nélkül nem biztos, hogy megfelelően mérhető.

    Egy másik akku: 12V NiCd. Ezt elkezdi tölteni, de pár perc után "Input vol err" hibával áll le.

    12 V telep 10 cellából áll, ha nem így lett beállítva a töltő, vagy egyik cella például zárlatos, akkor egy ilyen intelligens töltő letilt általában. Itt például cellánként 0,9 V vagyis 9 V kapocsfeszültség alatt. Vagy ha 10-nél több cellára van állítva, akkor is.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák