Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Reneolus #55070 üzenetére

    Nincs összefüggés, mert az erősítő HF érzékenységét AC jelfeszültségben fejezik ki, a maximális kivezérléshez tartozó szintet adják meg.

    Az adott esetben például 200 mV-tal már kivezérelhető a maximális teljesítményre, de ha lehalkítod, akkor eszerint még 4V-ot is (ami relatív sok egyébként) elvisel anélkül, hogy a bemenet túlvezérlődne.

    A potméter más esetekben AC-t oszthat le, de ez egy DC-vezérelt szabályzó, ahol a DC-t egy processzor értelmezi, majd további áramkörökön keresztül lesz belőle AC-szabályzás.

    Erre szükség van már csak azért is, mert az RJ11 vezetékes csatlakozás zavarokat szedhet fel, nem lenne alkalmas a HF-jel oda-vissza továbbítására.

    A potméter két szélső pontja a legkevesebb, ha nem jó irányba szabályoz, legfeljebb felcseréled és megfordul, ahogy írják is a PDF-ben.

    A GND beazonosítható kikapcsolt állapotban a zárlat mérésével. A leosztandó DC eszerint adott. Így van remény hogy elvileg a másik kettő megy középre, de nem foglalkoztam még ilyennel egyébként, nem tudom garantálni.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák