Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz PROTRON #77669 üzenetére

    Annyi könnyítés azért van hogy csak én kezelem ezeket az eszközöket, mert senki se gyurmázik a családban ;]

    Természetesen majd a villanyos is besegít, aztán lehet hogy két eltérő jellegű kapcsolóval lesz megoldva az energia irányítása, de a leglogikusabb az egy kapcsolóval való átváltós megoldás lenne.

    Ha csak tisztán a 3fázist kapcsolnám egy "0-1" kapcsolóval, akkor az 1fázisú részt más módon pl. 3db 1fázis kapcsolóval vagy fix bekötés esetén az automata lekapcsolásával lehet csak áramtalanítani, pl. vihar előtt. Valamint kihúzkodással, de az túl egyszerű és valahol komplikált is :D

    Szeretem a villanyos témát de van sok dolog, amit alig látok át hogy vitelezhető ki pl. ez normálisan a bemutatott kapcsolóval. A 3fázis egyértelmű, mert az utána odamegy a konnektorba.

    Az 1fázis dugóknál viszont mindegyikhez egyszerre csak egy különálló fázis, ez sem tűnik gondnak. A nullát meg gondolom tilos kapcsolni, annak mindig lennie kell.

    Mostanság elég gyakran túrok a témában, szinte már bányászok és például arra is rájöttem hogy amikor legutóbb beszéltem a villanyossal miért vágta rá a kismegszakítónál kapásból a C karakterisztika szükségességét: "Mert erősebb".

    Ami annyira nem igaz mert ha jól értelmezem az írásokat akkor 16A (vagy bármilyen más azonos amper) esetén a B és C ugyanúgy viselkedik folyamatos terheléskor (túlmelegedés alapján old ki), de ha valami induláskor ránt egyet pl. egy nagy motor amiben nincs lágy-indítás, simán levághatja a "B" megszakítót, míg a "C"-t még akkor sem ha azonos, netán kisebb áramerősségű (elektromágnesesség alapon old ki). És itt jön a képbe hogy sokan nem látják át mennyit fogyasztanak jelenleg és mennyit fognak később meg mivel fognak még fogyasztani és hogy tényleg ne kelljen visszajárni, inkább beépítenek szinte mindenhová "C" megszakítót. Nálunk is a szolgáltató 3db B25-el jött be, erre a műhelybe is sorakoznak a C25 megszakítók.

    Az is érdekes hogy az én áramköröm amivel most foglalkozok ugyanabból a műhelyszekrényből már B25-el indul és a végén van 2db C10 a világításhoz, egy B25 és kettő C25 egyfázisú konnektorhoz és így kicsit kellemetlen is lesz majd a korábban beépített 1fázisú nagy biztosítókat is majd B16 megoldásra cserélni mert egyszerűen nincs értelme a C25-nek egy olyan vonalon ami B25-el indul.

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák