Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz SchumiBácsi #77686 üzenetére

    Igaz, hogy a leírásban szerepel a szabályos kikapcsolás és egy nyomorult szót nem ír az áramszünetről, még több nyelven sem, de áramszünet a világon bárhol lehet, ezért ilyen dolgokat úgy szokás, illik megoldani, attól sem mehet tönkre, alkalmilag.

    Jó, hogy "nem szereti" és ha a kezelője módszeresen így kínozná, az már megmutatkozna az elhasználódásban, élettartam csökkenésében. Hasonló a forrasztáshoz használt hőlégfúvó, azt is szeretjük áthűteni, de kibír éppen egy áramszünetet is.

    A barkács hőléfúvót is kikapcsoljuk, csak úgy kell letenni, hogy alulról felfelé áthűtse a levegő. Állás közben rendesen átforrósodik, de bírja.

    Ilyen esetben megérné dobni egy emailt a gyártónak vagy hazai forgalmazónak, hogy erősítse meg az áramszünettel kapcsolatos feltételezést, az életszerűség jegyében.

    alt="" title=""

    Nulla nincs bekötve, így semmi értelme, 400 V-os motor van, a fázisok közé kötve.

    Nem is tudom honnét vettem hogy a nullát tilos kapcsolni.

    Lehet, hogy mosódott a "védővezetőt tilos kapcsolni" előírással. Azt tényleg tilos, míg nullát, főleg a háromfázisú rendszerekben nem szokás, nem szükséges, speciális esetektől eltekintve.

    20 A-os kapcsolóról azt írja az adatlap, hogy 400 V-os, azaz 3 fázisú fogyasztót 14 kW teljesítményben tud kapcsolni az AC-21 kategóriában (ohmos terhelés, némi megengedett túlárammal, gondolom, a hidegellenállás miatt).

    Motorterheléseknél az induktív ívhúzás miatt nagyjából a felére esik a kapcsolható teljesítmény (AC-3, AC-23 kategóriás fogyasztók).

    http://www.ganzkk.hu/magyar/kezi.pdf

    #77676 GGaboor

    Tipikusan az a trafós megoldás, amit szétkap az ember és csak kiolvadt a hőbiztosíték a primer tekercsnél és semmi baja a trafónak.

    Ritkább esetben lehet menetzárlatos, szakadt vagy megégett, illetve a ragasztott műanyag tok is okozhat kellemetlenséget (ha ez is olyan), ráadásul visszacsinálni is úgy kell, hogy biztonságos legyen. Ragasztott táp mondjuk az a műfaj, amit más részére nem szívesen csinál az ember, a biztonsági és büntetőjogi opciók miatt.

    Maga a belső: az izzón kívül van benne egy DC 12 V-os ventilátor, panel, egyenirányító, kondi, 7812-re hasonlító alkatrész is látszik a netes képeken.

    Az áramkör elemzése után bizonyára megoldható lenne DC-tápról is, már attól függően, hogy mire jöttünk rá pontosan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák