Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    Szevasztok!

    Segítsetek kérlek. Nem vagyok egy nagy elektro zseni, alap dolgokat szoktam bütykölni a motorjaim okán. Nos, az egyiken LED-es index-ek vannak. Minden működik megfelelően. Viszont a műszakihoz most index visszajelzőt kell rá varázsolnom.

    Vettem [banggood] -ról ilyen 12V-os LED alapú kontroll-lámpát az indexhez (nyilván 2 nyíl piktorgrammút).

    A problémám az, h hiába kötöm rá az index pozitív és negatív száljára, az index működése közben amikor épp "kikapcsolt" állapotban van a LED-es index, a kontroll-lámpa fénye akkor is ugyanúgy világít. Amikor pedig éppen fényt ad az index, akkor a kontroll-lámpa fénye pedig erősebb. Tehát az ellenőrző lámpa nem villog, mint az index, hanem csak a fényereje változik.

    Gyanítom, h túl kicsi az ellenállása?

    Mulitméterrel rámértem az index 2 vezetékére, az index bekapcsolása után amikor világít az index 10-11V-ig megy fel a multiméter, amikor viszont "elalvó" fázisában van a ledes index, akkor is mutat a multiméter 7 V környékét.. Persze a kérdés, h vajon tényleg van-e benne annyi, vagy pusztán annyira rövid az idő, h nem képes lentebb menni ennél a feszültségnél az index elalvó fázisában... de valszeg van, hisz ha 0V lenne, akkor a kontroll-lámpa sem világítana elalvó fázisban..

    Mivel tudnám ezt áthidalni? Valami nagyobb ellenállása kellene a kontrollámpa elé?

    Nyilván a célom, h az is ugyanúgy villogjon, mint az index, ne csak a fényerejét változtassa minimálisan.
    Köszi szépen!

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák