Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    válasz totya694 #95345 üzenetére

    Ne feledkezz meg az üresjárási felvételről sem, a cuccok nagy része napokig csak be van dugva a konnektorba, vagy épp standby-ba van.
    És itt nagyon nem mindegy hogy bár terhelve pl. 92% hatásfokú, az üzemidő 90%-ában üresbe meg durván sokat eszik.

    Én kb. 10 éve kezdem reformálni ez alapján a háztartásunkat, egy 4 digites meddőt és cosfit is mérni képes fogyasztásmérővel.
    Hát meglepődtem rendesen...!
    Azóta cserés lett a hűtő, lett egy Samu inverteres alulfagyasztós, ez rekorder. ha nem csinál semmit beéri 1,3 wattal. Egy plafonig érő batár hűtőszekrénynek ez nagyon jó.
    A régi mikróm ami még "csak" 27 éves, kapott egy konnektorba dugható kapcsolót, ez a rekorder, ez 18 wattot zabálna ha nem kapcsolgatnám.
    és így tovább, egyedül a 24 éves CRT tévémet hagytam meg mert elöször is hibátlan, másodszor 24 éve is már tudtak standbyba 1,5wattot fogyasztó cuccokat gyártani.
    A mini pc-monitor kombóm 0,7 watt, a kapunyitóm sufni táppal megreformálva 1W , az automata mosógép 1,1W stb. stb. A fiaim wattb@szónak becéznek, aranyosak... :)
    Ennek eredményeképp az egész házam alapfogyasztása 27W alatt van, ebbe benne a router, digi modem, ledes hálózati órák, minden.

Új hozzászólás Aktív témák