Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    Pinya007: próbáld meg a standardnetes APN-t használni:

    APN neve: standardnet.vodafone.net

    DNS szerverek:

    80.244.97.30
    80.244.96.1

    És akkor most jön az a rész, amit sokan nem szeretnének hallani, de asszem a sok rinya után bőven ideje tisztába tenni a dolgokat.

    A Mobil szélessáv - legyen szó bármely szolgáltatóról - NEM, ismétlem NEM a kábeles, vagy ADSL kapcsolatokkal versenyzik, sem árban, de legfőképpen sávszélességben nem. Ne gondolja senki, hogy hohó: tud ez 7,2-t, olcsóbb mint az ADSL-ből ugyanez a sebesség és megfelelő modemmel még a feltöltés is az ADSL maximumának a 3szorosa, veszek egy ilyet és majd jól tükrözöm vele az internetet SMS-webről, ahogyan eddig. Szó nincs erről. A korlátlan nem azt jelenti, hogy többszáz gigabájtot forgalmazhatok, illetve hogy a rendelkezésre álló sávszélességet maximálisan kihasználhatom a nap minden percében. Ha valaki garantált sávszélességre vágyik, vegyen bérletvonalat, aztán koppanjon az álla, hogy a 8megás bérletvonal miért kerül 4-5ször annyiba, mint egy 8 megás ADSL. Egyébként amikor valaki mobilnetnél szolgáltatótól függetlenül azt tapasztalja, hogy csak néhányszáz kilobites letöltés van, és iszonyatos a késleltetés, akkor azt lehet köszönni egy több szálon SMS-webező kollégának. AZ infrastruktúra sem kis hazánkban, sem a nálunk jóval fejlettebb és több pénzből gazdálkodó országokban NEM alkalmas arra, hogy a mobil hálózaton iszonyatos adatmennyiségeket mozgassunk meg. Ezt igazolja az is, hogy egyetlen más országban sincsen korlátlan mobil szélessávú csomag.

    l00k: az a 2,4 megabit délben nekem elég okénak tűnik, de ha a fele vagy a negyede lenne, akkor is megkérnélek rá, hogy próbálj igényesen fogalmazni, mert mi ezt itt nem toleráljuk. Ez nem ADSL, aki olyan rendelkezésre állásra és sávszélességre vágyik, az ne mobilnetet vegyen, mert csalódni fog.

    Másik dolog: speedtest-et felejtsétek már végre el, mert egy csomószor köze sincs a valósághoz, pláne ami a lefelé sávot illeti.

    volhanyi: hozzá rendelt profil egy elméleti érték, nem mutat meg semmit. Péláda: A profil szerint 2megás a max feltöltési profil még sem megy a 2 megás modem sem 1,46 fölé feltöltésben. Semmi köze nincs annak a valósághoz.

    Annak egyébként rengeteg oka lehet, hogy a készülék lemegy 3G-re HSDPA-ról. Egy pár a sok közül: új konfiguráció és/vagy eszköz csere/karbantartás; megtelik egy cella userekkel, idle-ben is lemegy a készülék 3G-re, hogy erőforrást takarítson meg az aktív userek számára, etc.

    Dchard

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák