Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz simonjoe #121003 üzenetére

    Jó reggelt!

    Igen, erre idővel rájöttem, a legtöbb eladó sem tudja (a németeknél), LTE hirdetik, csak mert van Sim foglalat benne. Csaló-ka.
    Tulajdonképpen sim kártyát sosem használtam eddig se, ahol nem volt wifi, ott telefonról csináltam hotspotot. Bár az eddigi notikat keveset használtam útközben, a nagyobb súly és a rövid akkuidő miatt. Ki tudja milyen változások állnak be a felhasználói szokásaimban... :F Végső esetben én is beszerelem, az Aliexpressen is van antenna. Még NFC is van. Igaz, ha mindent újonnan veszek bele, még egy laptop ára.

    Gondoltam ha veszek egyet, az legyen fullos.

    De.
    • Az nvidia vga felejtős, olyat egyet találtam 550 € felett
    Prociban az i5 8350 volt a favorit UHD 620 VGA-val.
    • A kijelzője mindnek alulról súrolja a középszert, az volt az alapállás, hogy majd cserélem. Nem kerestem touchost, de ez ilyen lett. Kérdeztem itt is, de nem jött rá válasz, hogy az érintő inkább előny, vagy hátrány... Akit ismerek az nem szereti,. De nem-érinteni még akkor is lehet, ha érintős. Úgy tudom plusz súlya nincs, enni nem kér.
    A másik, ami nem derült ki, a keresztkompatibilitás, arra se jött válasz, hogy érintőst nem érintősre oda-vissza lehet-e cserélni, illtetve csak kábelcserével is megoldható-e. Mert akkor nyitva áll, hogy jó kijelzőt tegyek bele, a touchost meg eladom, aki erre vágyik, annak. De mivel érintősből is van jó min (színteres, fényerős) így ez se zavart. (De most a kijelző cserét inkább egy 15,6" portable kijelző kezdi kiszorítani, azt csinálni akartam egy újat, de szinte anyagárban egész jók vannak. )
    UHD-t meg nem akartam, szerintem ekkor a méretben felesleges plusz sokkal többet fogyaszt
    RAM az 8GB, majd kap még 32-t. Nem lesz dual chanel, de ez van.
    • Az akksi 41.000 mAh, 23%-ban elhasznált, az nem tudom mire elég (125 ciklus van benne)
    • IR kamera is van, nem tudom van-e értelme. A normálnak vele szemben van fizikai kamera zárja.
    • A V-Pro-nak is próbáltam utánaolvasni, hogy az single user számára használható-e valamire, de nem sok minden van róla, így nem tudtam, az is inkább bug vagy fícsör.
    Ujjlenyomatolvasó van, de a 420-on se használtam. (ez lehet pontosabb már)
    NFC, LTE nincs, pisztácia nem is volt. :(

    A wifi kártyát én is néztem, hogy elég fapad, az asztali gépembe is vettem wifi-6 + BT 5.x kártyát. Azt jó lenne ebben is cserélni, de nem tudom mi megy bele. Ahogy néztem képeken, ennek az m.2 csatija két helyen van "befűrészelve", amiket találtam eddig, azok meg csak egy helyen. Tehát valami más csatlakozó. Nem tudom, ebbe való létezik-e és ha igen, mit keressek?

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák