Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz bensm #4936 üzenetére

    Nagyon kevesen gondolkodnak úgy mint Te. :)

    Több éves fórumgyakorlattal a hátam mögött bátran ki merem jelenti, hogy aki megakarta venni a programot, az meg is vette (mint én is), aki meg eddig sem akarta megvenni, az ezek után sem veszi meg.

    Korábban (a kezdeteknél) a nem vásárlók arra hivatkoztak, hogy a program megfizethetetlenül drága. Mikor az évek során jelentősen csökkent az ára, akkor a következő hozzászóláskokat lehetett olvasni: "Pont annyi pénzem volt, hogy egy program nélküli gépet tudjak venni. A programra már nem tellik". Ekkor szoktuk megkérdezni, ha autót vesz az illető, és a benzínre már nem telik, akkor azt majd lopni fogja hozzá. Persze ez a hasonlat, mint minden hasonlat, ugyan úgy sántít, mint az előző.

    Nem kívánom védeni az NNG üzletpolitikáját, mert alapvetően nekem sem tetszik, de itt is igaz az alapmondás, aki nem ért velük egyet, az nyugodtan vehet másik navi programot. Rengeteg van a piacon. Nem hiszem hogy az előzőekben leírtak bárkit is felhatalmaznának a warez verziók használatára. Bár ettől még semmi sem fog változni.

    Csak azt akartam mondani, nem értek veled egyet abban, hogy a világ minden táján (ahol bőven megengedhetnék maguknak, hogy megvegyék a programot, mert a jövedelmük többszöröse a miénknek) ahol warez verziót használnak, annak alapvetően az NNG üzletpolitikája lenne az oka. Egyszerűen nagyon sokan szeretik a potyát. És a világháló ezt lehetővé teszi. Ez a valódi ok.

    Ha az NNG 1 Ft-ot kérne, akkor is lennének akik az ingyenest választanák (amíg lehet). :))

    Nem vagyok meggyőződve róla, hogy az nem az NNG üzletpolitikájának része, hogy eltűri/lehetővé teszi a könnyű feltörhetőséget (tudva, hogy feltörhetetlen program meg nincs), illetve az általánosan használható térkép license fájlok megjelenését, használatát. Ez is reklám, és ingyenes, egy fillérbe sem kerül. Az ilyen, és ehhez hasonló fórumok elvégzik helyettük a marketing munkát. És ezt ők is tudják, eltűrik, és szerintem egy bizonyos határig kívánják is. Nem véletlen, hogy jogilag csak nagybani illegális kereskedőkkel szemben lépnek fel. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák