Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • manchester85

    addikt

    "Az emberi szem 300ppi pixelsűrűséget képes észlelni. Az ezt meghaladó sűrűség retina."

    Az a baj, hogy már ez sem igaz. Ezt csak Jobs állította a keynote-on. Nekem van egy subpixel az iPhone-omon, ami sötétben, fekete háttérnél látható. Én legalább is látom, akkor most mi van? :U 326 a PPI értéke az iPhone 4-nek. :U Emberfeletti retinával rendelkezem? :)

    A lényeg az, hogy amit Jobs mondott, az nagyon közel áll a valósághoz. Amit az iPad jelenlegi felbontása képvisel, arra pedig ez szintén igaz. (264 ppi) Nehogy elhiggy már mindent, amit mondanak. :U Soha semmilyen tudományos kutatás nem mondott ilyet, hogy az emberi szem 300 ppi értékig tudja megfigyelni a pixelesedést. Van, aki ennek a feléig se jut el, más meg lehet, hogy 300 és 350 között is különbséget tud tenni.

    "Konkrétan a telefonom jelenleg az asztalon van és én az asztalnál ülve nyomogatom, ha lenne tabletem azt sem tenném messzebb."

    Egyrészt az ember a mobiltelefonját elsősorban kézben használja, másrészt a betűk sokkal nagyobbak az iPaden, amiből szintén az következik, hogy a pixelesedést abszolút nem tudod szabad szemmel észrevenni. A 126 dpi-s iPhone 3G-men is csak akkor lehetett számottevően érzékelni, ha kicsik voltak a betűk. Egy iPad-en le se tudod akkorára kicsinyíteni őket Amúgy meg nem szoktál odahajolni a telefonhoz? Ne mondd már, hogy 10"-t ugyanolyan távolságról nézel, mint 3,7"-et. :U

    Az a lényeg, hogy amit mondasz, az a valóságban nem úgy működik, mint ahogy te gondolod, és a 300-as dpi-s érvelésed se helytálló, mert azt is maga az Apple találta ki, innentől kezdve joguk van módosítani a saját állításukat. Ne hivatkozz számokra, mert nincs rá tudományos álláspont. A 10"-on levő 264 ppi pedig az összes full hd-s tv-t is utcahosszakkal veri, úgyhogy kár is ezt a témát feszegetned. :U A 264 ppi retina, és kész, onnantól fogva, hogy ők határozták meg ezt az elnevezést, és nincs rá tudományos álláspont. :) A pixeleket meg bizonyos feltételek mellett 326 ppi-s felbontáson is lehet látni szabad szemmel...

    i6 Silver

Új hozzászólás Aktív témák