- iPhone topik
- Új HMD modell bukant fel
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Dobhatja a Google az Exynost és a Samsungot
- Samsung SmartTag2 teszt
- Az ár/érték bajnok Galaxy A52-re is kész a One UI 6.1
Hirdetés
-
Kiderült, hogy hol veszik a legtöbb kínai EV-t
it A kínai EV-k és hibridek eddigi legnagyobb exportpiaca Belgium volt, azonban az EU-s álláspont és a kínai stratégiaváltás miatt immáron Brazíliába kerül a legtöbb ilyen jármű.
-
Támogatja a legújabb Windows frissítést az új AIDA64
ph A 7.30-as verzióval a korábban bemutatott sötét mód is javult.
-
Még két színben megcsodálható az ár/érték trónra pályázó Moto
ma A G85 külsőben és specifikációban is ígéretes.
Új hozzászólás Aktív témák
-
#64905664
törölt tag
Szia.
Szerintem azért a legolcsóbbat javasolta mivel egyik sem ajánlott presszó kávéra, így olcsóbban úsznád meg.
Nekem ez az olcsóbb van de csak bialetti brikkával használtam. Előre figyelmeztettek és mivel én az egész kávés fórum topikokat végig olvastam tudhattam, hogy a Graefeket alaposan pofozni kell ahhoz, hogy kijöjjön az egész? kávé. Na de ennyire?! Nem ért a szép szó én is azt vettem először kb bő 1 éve. Nem vitás, alaposan pofozni kellett amíg használtam (szakmailag rettentően zavart....) na most gondold el szeretnél presszót húzni és méred a szemes kávét mennyit is őrölj, de hiába mert a végén úgyis benn marad valamennyi kávé. Kissé szét szedegettem, hogy kiseperjem teljesen de ezt totál eluntam és egyre ritkábban szedtem szét!Most: Flair 58-hoz az itteni szakik véleményére adva egy kézi 1Z J-max van ami ég és föld különbség. Drága, de könnyű vele darálni ráadásul presszókávéhoz a legjobban ajánlott elektromos őrlő a Niche Zero - ha jól írom - amit külföldről lehet rendelni és ami 200K-n felül leledzik.
Ezeken kívül használt felújítottakat ajánlanak inkább.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
pedig ezt a "használtat nem szeretnék" vonalat el lehetne engedni, kv fronton mindenképp. Ez nem egy lelakott 525TDS BMW, frissen a mosóból. S nem baszogatlak, hanem hozzáállást érdemes váltani. Kinézel valamit, megkérded a véleményt, mondunk valamit és igen ritka, hogy valami komoly baj van, amit nem vallott be az eladó. Pont őrlőnél ha be van járatva (értsd 20 kiló kv átment rajta; ez kb. két év mezei user használatban) az drágító tényező mármint ha értesz hozzá...
De a lényegi kérdésedhez válaszd a Graefet. Szinte biztosan utálni fogod, de legalább tudja amit állít. Darál presszót. Ja, a dizájn kérdést pedig ebben a hobbiban milliókban mérik. Alatta annyira sokadlagos kérdés, hogy csak na. Magaddal tolsz ki, ha számításba veszed. Csatlakozva az előttem íróhoz; egy használt Mazzer otthon elsőre (és még néhányadikra) elég rémítő, de közben örök élet+ingyen sör és semmi a kanyarban sincs ár-érték arányban.
Aztán egy idő után rájössz a régi olasz ipari dizájn szépségére és kikacagod a csilivili műanyag fosokat.
Na. Ez csak kijött, nem kezdek vitába, ne félj"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
-
nagyúr
Feláldoztam magam. Piszok gyorsan kipucoltam és tisztáztam a gépet. Kávé bele!
Egy szokásos Brikka örleményt toltam.
Mit mondjak! Ennyi pénzért igen jutányos minőséget tett le a cég!
Illata földes, közepesen fűszeres.
A főzet sötét és krémes.
A földes, fűszeres jegy érezhető az italban. És ahogy ígérték - engem meglepett! - édes tejcsokis utóíz. Nem savas, engem most kifejezetten jól érintett.
Nem vagyok profi a tesztben, de ez príma! Valami barista biztos jobb tesztet fog letenni.
Nem erős az utóíze, ez egy teljesen korrekt gyártói blend ma már "kicsi" pénzért.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
RetepNyaraB
veterán
Őrlés előtt erősen ajánlott a babok enyhe vizezése, így kevésbé töltődik fel sztatikusan->kevésbé ragaszkodik az őrlő belsejéhez. Pl. gyógyszertárban veszel kis spricnis üvegcsét. Nagyjából 2-3 tized gramm víz kell rá, több nem (másfél fújás a spricnivel). Vagy vizes kézzel egyszer megfogdosod a babot.
Tizedes mérleged van? Anélkül fogalmad sincs mennyi őrleményt tart vissza a daráló.
Ja és durva erőszakot kell alkalmazni, igen.
Vagy megvárod míg telemegy porral minden lehetséges helyen és akkor már kevésbé lesz feltűnő, de ebben az esetben havonta illik ecsettel alaposan kipucolni."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
Ja ha nem adagra őrölsz, az egész probléma nem létezik. Mármint tele van a gép belseje, de ez nem derül ki. Takarítsd ki havonta, ha lehet. Egyszerűen, erősebb szálú ecsettel.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
CB
senior tag
Nem ismerem a CM902-t, nem tudom, hogy jó-e az esztergált cucc.
Talán egy méretegyeztetés megmondja.
Ha a babtartály alján levő csatlakoztató fekete műanyag elem ugyan az, akkor jó lehet.
Tettem fel a hirdetéshez egy másik fotót, azon látszik a babtartályról leszerelt műanyag csatlakozó elem. Hasonlítsd össze a tiéddel.
Ha hasonlít, akkor privátban egyeztessünk méreteket.
Egyébként 18-20 gramm belefér, az az igazság, hogy én 8-9 grammal használtam szimplához. Egy-kèt alkalommal próbálkoztam 18 grammokkal, de belefért.
Üdv![ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
kmarci25
veterán
Ja, értem. Általában 18g-ot használok, kb egy perc lehet, de majd lemérem pontosan. A Timemore gyorsabb őrlő, de a varia-n finomabban lehet hangolni. Ezekhez képest a Kingrinder nem tudom mennyire gyors, vagy lassú. Retention gyakorlatilag nincs, csak rá kell egyet csapni az őrlemény tartóra a kosár fölött.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
Lemértem : 18 g (közepes pörkölésű brazil) 65 másodperc volt.
Anubris: a különbség csak annyi, hogy a nyitottnál látod a hibát (fröcsögés). Ízben semmi eltérés nem lesz.
Axioma: csak ajánlani tudom a szemest. Melóhelyen a szarvasiból is egész más jön ki, ha frissen őrlöm a Starbucks-ot, mintha ugyanazt őrölten veszi és teszi bele a kolleganő. Szóval ehhez nem kell 20 ezer forint/kiló kávé, meg profi gép, a sima nagyüzemi kávénál és teljesen alap géppel is kijön a különbség.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
tuzpenge
őstag
A kérdés hogy a 27-30 mp alatt mennyi folyadék jön le a csészébe (gr-ml)?
Én úgy tudom hogy a gombnyomástól szokták mérni az időt, vagyis onnan ahonnan a víz érintkezik a kávéval, és ez kb a gombnyomás utáni 1 sec körül lehet. Ha Te nem onnantól méred az időt akkor a hibás a mérésed. Persze ettől függetlenül csinálhatsz jó kv-t, de ha a szakik véleményét nézzük akkor hibás a mérési metódus. De ez sem biztos hogy teljesen így van mert én is amatőr vagyok....ˣ
-
kmarci25
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
Az előáztatás hardkór vonal és teljesen más történet. Sima presszót gombnyomástól mérünk, mert így konstans a mérés. Ha a csöpögéstől méred, de nincs szándékos előáztatás, akkor fogalmad nincs mennyi idő ment el arra, míg átért a pogin a víz. Ez főleg egy kv beállításánál érdekes, de később ahogy öregszik a bab, szintén nem egész mindegy. Tehát gombnyomástól.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
-
Anubris
őstag
Nálunk a barátnőm jól tudja kezelni, én kevésbé.
Szerintem bármelyik verziót használja az ember a véget azonnal le kell takarítani.Amúgy a rugós tamper engem is érdekelne, csak mindig félek a kosárral teljesen kompatibilis lesz-e a méret ügyében. Lehet veszek egy 51 mm IMS Pavonit tényleg működik-e vele a mágneses magasító és ahhoz egy rugósat.
-
brumm
csendes tag
Én is így tudom, csak a gőzölő kar kialakítása más. Azt nem néztem, hogy lehet meghekkelni a kart. A kérdésem inkább az új dedika vs régi faema family. Az ugye réz kazános. Ahogy néztem fotókat róla masszív jószág. használunk.
De mint írtam most van időm, így kirándulnék egyet a szemes kávék világba.
Én simán iszom az eszpresszót.[ Szerkesztve ]
-
-
flash-
veterán
én a vizszürő kancsokkal feladtam... 3.ikat vettem mert egy 13 ezres pest megyei kivárosban lehetetlen a beszerzése a betéteknek.
először megvettem a britát, drága, de csak az volt.. rá fél évre már nem volt az itteni kis "kajás" tescoban.
na nem adom fel, láttam gyárt már a tesco is, király megvesszük. na kb 1 évig lehetett a tescoshoz kapni betétet aztán megszüntették!!
már itt morogtam anyáztam, de aztán láttam a pepcoban kancsót. megvettem azt a fajtát amibe a keskeny,"magas" henger alakú szűrő való. na vajon mi lett egy év mulva? igen már azt a fajtát az itteni pepcoban nem látom csak a hosszú ovál szűrőt...
tényleg a jó édes .. na jo.. de vicc nem?
ja brita már megint van a tescoban , majd őrizgetem a kancsót évekig nem? persze hogy kuka lett.. most vehetek újat? de a brita szerintem rohadt drága....
mondjuk a tesco árulja a kancsót, de betétéet nem. a webáruház is irja hogy már nem gyártják a betétet. wtf? akkor mit tegyek bele?egyébként nem rossz csapvizzel sem..
[ Szerkesztve ]
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
addikt
Nekem meg 5 perc a kv elfogyasztásával együtt
Pedig kb. mindent megcsinálok ahogy Te is: gép bekapcs, minden cucc elmos, eltörölget (igen én nem mosom el a dolgokat miután elkészült az ital - nincs idő ilyesmire reggel), mérőkanállal kv az őrlőbe, onnan a karba, wdt-vel elkavargat, tamper-elés, puck screen a tetejére, kar a helyére és már jön is a nedű Ha olyanom van akkor átkapcsolom a gépet gőzölésre és megmelegítem a tejet - vagy egyben az egész italt ha úgy alakulMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
cOxeR
Ármester
Az a helyzet, ha csak magamról lenne szó, én hajlandó lennék ezt végigtolni, a 15 perccel sincs igazából semmi bajom, hiszen ez egy rituálé, teljesen hozzá tud tartozni a kávézáshoz, meg ha naponta 2-3 alkalomról beszélünk, akkor ez nem is egy nagy idő.
Inkább talán akkor van ezzel gond, ha reggel a családot össze kell szedni, elindulni a napi teendőkre mert akkor ezt mindenképpen be kell számolni a napi kelési időbe.body007
Mondjuk ezt sejtettem, hogy itt azért sokminden múlik az idő, amit az ember ezzel tölt, ki mennyire gyors, ki mennyire körültekintő - akár csak a tisztítást terén.Osynho
Az a baj, mikor az embernek már túl sok az ilyen dolga... Én pl 2 max 3 naponta nyírom a füvet, kb 30 perc. Nagyban multik tényleg azon, kinek főzöd, meg mikor, délután, vagy napközben ha otthon vagyok, van/lenne rá 15 percem, de reggel, mikor felkelünk, 2 főre gyors kávé, majd a napi teendők sokasága miatt, tuti nincs ennyi időm. Illetve ezt a "macerát" a feleségem biztosan nem kultiválná, ergo maradni kellene egy kapszulás gépnek is. Arról nem beszélve, hogy pl vasárnap 3 nagyi, lehuzatolt 7 kávét abban a 4-5 órában mikor itt voltak, mert nekik egy kapszulás kávé is ízletesebb, mint amit otthon kotyogtatnak. A józan eszem azt diktálja nem szabad ebbe belemennem. Viszont a finom presszót meg nagyon szeretem.Köszönöm a hozzászólásokat, még érlelem ezt magamban, de vélhetően a kapszulás gépet nem "úszom" meg se így se úgy.
-
tuzpenge
őstag
Köszi a beszámolót, hasznos volt. Nekem mindenképp ilyen kicsi kell, mert a terv hogy záros határidőn belül veszek egy robotot, és oda elég limitált méretű mérleg fér be...
Ezért néztem ezt és a wacaco-t. Arról még nem jött visszajelzés..lehet senki nem használ olyat itt közülünk... .ˣ
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen