- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Remekül néz ki a szögletes Z Fold6
- Termékoldal is van a Galaxy Watch FE-hez
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Féltucat régi Samsung kapott új One UI-t, köztük az A52s
Hirdetés
-
Ezúttal bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot
it A Tesla egyik részvényese perelte be Elon Muskot, 7,5 milliárd dolláros bennfentes kereskedelemmel vádolja őt.
-
Bemutatkozott a Redmi 13 4G
ma Ne keverjük össze a Redmi Note 13 4G-vel vagy a Redmi 13C 4G-vel.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
0 tapasztalatos ámde utánaolvasott kezdőként a következőt vettem ki úgy 10-20 órányi kávézással kapcsolatos netes irodalomból :
A nyomásfokozó a szűrőben mesterséges cremát hoz létre azáltal, hogy a nem tökéletesen tömörített, nem tökéletesen homogénre darált, nem teljesen friss és nem teljesen espressónak való méretre őrölt kávén áthaladó vizet nem engedi át azonnal a kávén, csak bizonyos túlnyomás elérése után a szűrőn belül. (fokozó nélkül pont ugyanúgy előkészített kávé híg lenne mert hamar átfolyna a gyenge tömörítés és más miatt) Állítólag valami trükkel "habosítja" a lefolyó kávét. Magánvéleményem az, hogy valószínűleg a kávéőrlemény között lévő levegő az elején a vízzel együtt távozik, de később mintha ez a "hab" képződés erőteljesen csökkenne. Talán ezért lehet, hogy a meztelen szűrőkről készült videókon a főzés végén is látható némi krémképződés, a nyomásos szűrőknél meg nem.
A nyomásfokozó azt mondják segít elsimítani a kezdők és a kis költségvetés (értsd alacsonyabb kategóriájú eszközökkel elkövetett) hibáit. Kb. mint a 4 évszakos gumi. Kicsit télen is jobb, mint a nyári, meg nyáron is jobb mint a téli. Cserébe a nyomásfokozó nélkülivel neked kell megfelelően (egyenletesség, méret) őrölni friss kávét, megfelelően tömöríteni és kellően hő- és nyomásstabil géppel főzni.
Ugyanakkor szerintem egy frissen, egyenletesre és megfelelőre őrölt, nem öreg kávéból, a típusnak megfelelően kikísérletezett mértékű tömörítéssel lehet jó kávét főzni, amin a mesterséges mellett a rendes crema is jelen van, tehát így ami sokkal jobb, mint az öreg, egyenetlen kávéból főzve, amin csak mesterséges crema van de nem lesz olyan jó, mint a drága eszközökkel lefőzött.Aztán majd a szakabb értők úgyis megmondják.
Aláírás (nem kötelező megadni)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nyárköszöntő hardverszemle
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Középpontba kerültek a hibrid autók, alig fogyaszt a BYD újdonsága
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- The First Descendant - Napokon belül megkapjuk a megjelenési dátumot
- E-book olvasók
- Steam topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs