Hirdetés

Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Toomy #23162 üzenetére

    Azért tegyük hozzá, hogy önmagában a (minél nagyobb) pulzus nem túl jó mérőszám, sőt... valójában minél alacsonyabb pulzussal tud valaki egy adott teljesítményszintet hozni, annál erősebb a szervezete (illetve egész pontosan annál erősebb a szíve, és annál jobb állapotban van az érrendszere).
    Nyilván ha arról van szó, hogy valaki mondjuk a 35-ös tempót nem tudja kitekerni, mert ott már 170 lenne a pulzusa és azt nem bírja, míg más ezt meg tudja tenni, akkor elvileg az utóbbi jobb... bár a legjobb ha az előbbi kardiotrainingel eléri azt, hogy 165-ön is meglegyen a 35 :)
    Szóval nem jó a magas pulzus, szerintem nem is szabad törekedni rá. Élsportba kell, de az meg sose az egészségről volt szó. De amatőröknek szerintem a minél alacsonyabb pulzuson minél nagyobb teljesítmény sokkal jobb cél. Azaz kvázi minél nagyobb (km/h) / (bpm) arányra törekedni, nyilván síkban, vagy adott emelkedőn nézve.
    Illetve nyilván szél nélkül... az a baj az egzakt biciklis teljesítménymérés mindig a szélnél kezd el elszállni :) Senki* sem kisérletezett még olyannal, hogy valami egyszerűbb szélmérőt megpróbálni ráapplikálni a biciklire és összehozni valami tracking programmal? Sokkal hasznosabb adatokat lehetne kinyerni úgy... Persze egyfajta "hamis szelet" tudnánk csak mérni, ugyebár a szél haladási irányhoz képesti180fokos komponense + a haladási sebesség. De utóbbit el tudjuk tüntetni (amúgy is méri valami szerkezet, ha más nem GPS), előbbi meg még jobb is, mint ha a valódi szelet mérnénk (hisz teljesítmény szempontból senki sem érdekel oldalról mennyire fúj, illetve ha hátulról fúj, akkor azt "le kell vonni" a teljesítményből). Nem ért véletlen valaki méréstechnikához picit jobban? :)

    *senki alatt alapvetően gyártókat értek

    U.I.: Ha már pulzusmérés: ki milyen pulzusmérő órát használ? Illetve olcsóbb szegmensben mit érdemes nézni? :F

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák