Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ALI_G

    veterán

    Korábban más is érdeklődött Nest termosztáttal kapcsolatban, így leírom mire jutottam:
    Beszéltem többször a Nest-tel és néhány itthon kapható kazán forgalmazóval, pl Vaillant, Ariston, Saunier Duvel.
    OpenTherm támogatású kazánnal biztosan működik, de a szabvány leírása alapján, kazánonként teljesen eltérő lehet. Több szintű a támogatás, amit nem kell közöljön a kazán gyártója, mégis kirakhatja a logót, hogy kompatibilis. Talán feltételezhető, hogy csak az on/off funkciót valósították meg (Vaillant ecotec plus pl).
    Legfontosabb, hogy itthon nincs teljes támogatás. A geolokáció alapján biztosan nem tudja az időjárás alapú szabályozást. Továbbá semmilyen geolokációt igénylő funkció valószínűleg nem működne. A nest szerint a nem támogatott országokban csak saját felelősségre telepítsük, azonban igyekeznek technikai támogatást nyújtani (angolul). Egyelőre nem tervezik, hogy kishazánkat támogatnák.
    Ha csak az on/off funkciót támogatja, akkor a mai kazánok többsége nem képes a tervezett modulálásra, és csak a visszatérő vízhő alapján modulál, így kissé csökken a komfort (nagyobb kilengések lehetnek a hőmérsékletben), többet fogyaszt valamivel a kazán. A hőmérséklet kilengést elvileg a Nest tudná kompenzálni tanulással, de geolokáció nélkül biztos nem tökéletes.

    Olvastam arról, hogy részben sikerült megoldani a geolokációs időjáráskövetést, de sok problémát kell leküzdeni, ami minimum időigényes. Jelenleg csak sok szabadidővel rendelkező vállalkozóknak tudnám ajánlani. Én egyelőre nem a Nest-et választom.

Új hozzászólás Aktív témák