Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabró

    tag

    válasz Qtya123 #14924 üzenetére

    900 ezer forint manapság egy lakás eladási és vételi tranzakcióban nem egy olyan összeg, aminek feltétlenül deal-breakernek kell lennie. Árazzátok be magatoknak.

    Tavaly hasonló cipőben jártunk mi is - egy nagy értéknövekedésen átesett lakást cseréltünk egy drágábbra -, csak nekünk megvolt az 5 év, és nem kellett adózni. De ha kiszámolom, hogy a rezervációs eladási és vételi árainkhoz képest mennyivel voltunk beljebb a szerződött eladási és vételi árakkal, és ezek összegét elosztom az előző lakásunkon elért jövedelemmel, akkor 8,75 százalék jön ki. Pedig a vételi oldalban szerintem volt még 1-2 százalék, csak nagyon biztosra akartunk menni a váltással, és addigra már beleszerettünk az új lakásba. (Ez hiba.)

    Belátom, nem az ember életének fénypontja, amikor elutalja a 900 ezer forintot az adóhivatalnak, de ha az előzetes elképzelésekhez képest 1,2 millió forinttal sikerül jobb üzleteket kötni, akkor ez szerintem nem jelenthet akadályt. Más kérdés, ha arra számítasz, hogy legalább ugyanilyen helyzetbe tudsz kerülni két év múlva is, és semmilyen szempontból (itt pszichikai szempontokat is érdemes figyelembe venni) nem jelent számodra nehézséget a kivárás, akkor megérheti várni. Bár még ekkor is kockázatkerülőbb nyélbe ütni egy jó váltást.

Új hozzászólás Aktív témák