Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kroni1

    veterán

    válasz Watt25 #10133 üzenetére

    Már többször megtörtént, de utolsó kísérlet. Ha van egy 960x540-ban felvett videód, annak a bemeneti felbontása ~0.5MPixel. Egy FullHD TV 1920x1080 képpontot, azaz összesen ~2Mpixeles felbontást tud megjeleníteni, ami az előbbi négyszerese.

    Skálázás nélkül a TV-den 4 pixelnyi helyen ugyanazon egyetlen pixel információja jelenik meg, skálázással azonban történik ezen módosítás, némi átmenetet visz a dologba, olyan módon mintegy élsimítási eljárás tulajdonképpen. Tehát nem 4 pixelen keresztül kapsz azonos infót, hanem a korábban említett real-time konvertálás után némileg módosítva lesz mind a négy, a környező információ hatására, ezáltal élesebb kép látszatát kelti.

    Ha még így sem érted akkor feladom, és elismerem: biztos hülyeség amit írok, és én látom rosszul a dolgot, mikor egyből feltűnt, hogy a HD Box ugyanazon forrásról élesebb képet adott a TV-hez képest SD adásokkal. És azt is elhiszem akkor, hogy a Splash Pro és egyéb PC-s lejátszóprogramokba is csak parasztvakításból van betéve a felkonvertáló funkció, a DVD-lejátszó valamint Konzol gyártó cégek is csak parasztvakításnak találták ki a felskálázás funkciót az újabb készülékeikbe, ami csak digitális formában HDMI-n alkalmazható, analóg összekötésnél nem..

Új hozzászólás Aktív témák