Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • farkas-j

    őstag

    Az LG OLED48C11LB OLED (webOS rendszerű) Smart TV-vel kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani veletek. Korábban egy LG 42LA660S (Netcast rendszerű) Smart 3D TV-t használtunk, így azzal hasonlítom össze. (Azért lett 48"-os, mert már ez is csak csisszre fér el.)

    Ami az OLED TV-nél jobb mint az LA TV-nél:
    - A képminőség, erre nem is fecsérelnék időt, hiszen az OLED-nél jelenleg nincs jobb elérhető kijelző. Brutális különbség van a kettő között! ;)
    - A smart rész is klasszissal jobb és gyorsabb, köszönhető a lényegesen erősebb hardvernek és a frissebb szoftverfejlesztésnek. (Ez ugye 8 évvel későbbi fejlesztésű.)
    - Végre ehhez már szinte megkötések nélkül csatlakoztatható Bluetotth fejhallgató, hangeszköz, vagy HDMI ARC-os eszköz. Tökéletesen működik a BlitzWolf AirAux AA-ER3 bluetooth fülesemmel, mint ahogy HDMI ARC-on a BlitzWolf BW-SDB1 Soundbar-ommal is. :C Az LA egyiket sem kezelte.
    - Végre a programozók engedélyezték az OLED-nél egyszerre két különböző hangkimenet egyidejű használatát! :DD Mondjuk azt nem értem, hogy miért kell egyáltalán korlátozni, hiszen a hardver röhögve kiszolgálná egyszerre az összeset? :F Az LA-nál egyszerre csak egy használható, ami számomra érthetetlen megkötés, hiszen ez a készülék is hardveresen tudná a több kimenetes párhuzamos hangkezelést!
    - Végre a programlistánál (guid-nál) nem tűnik el a nézett műsor képe és hangja! Nem is értem, hogy ezt a programozók hogy tudták így elcseszni az LA-nál! :W A legprimitívebb LCD TV-knél sem tűnik el a kép és hang guid-ra váltáskor.
    - Az LA-hoz vásárolt infra távszabályzó tökéletesen működik az új TV-vel is. Sosem voltam oda az LG légegeres távszabályzó használatáért, bár az tény, hogy az új TV-nek egy klasszissal jobb a légegere mint a réginek. Rákerültek végre a legfontosabb gombok, pl a csatornaszám gombok.
    - A hangnál az MI-t bekapcsolva olyan jó a TV saját hangrendszerének a hangminősége és olyan mély hangok is lesznek, amit még "lapos TV-knél" nem tapasztaltam!!! :Y Hihetetlenül jól szól ahhoz képest, hogy TV saját hangrendszere!!! Most már csak komolyabb zenei műsoroknál vagy filmeknél kapcsolom be a házimozi rendszert. Sima Tv-zéshez bőven megfelelő a saját hangrendszere. A soundbart is nyugdíjazta, mert durván lekörözi! :K

    Ami szerintem visszalépés vagy rosszabb mint az LA-nál:
    - Nincs 3D!!! :O (Ezt már vásárláskor is tudtam, de akkor is...) :(((
    - A webOS nem támogatja a nézett TV műsor átvitelét a mobiltelefonos appra. :( A Netcast-os LA-nál vígan nézhető volt mobileszközről a TV által az IP hálózaton közvetített éppen nézett TV műsor. Van még mit kalapálni a webOS-en, hiszen a TV hardvere alkalmas lenne rá!
    - Nincs alapsávi videó és hang ki/be menete. :W Ez szerintem durva hiányosság!!! Néha szükség lenne rá. Kénytelen vagyok egy adapterrel pótolni a hiányosság egy részét.
    - Az LA-nak sokkal áttekinthetőbb volt a menürendszere.
    - A guid, az info, a csatornalista túl kicsi szövegméretben jelennek meg. A 42"-os LA-n sokkal jobban olvashatók, áttekinthetőbbek mint a 48"-os OLED-nél.
    - Továbbra is csak a DLNA hálózati multimédia megosztásokat kezeli, a sima Windows-os vagy Samba megosztásokat nem. Ébresztő fejlesztők! Már a leggagyibb TV box is tudja ezt!

    Összességében a hiányosságai ellenére nem volt rossz választás. 349.999,-Ft-ért vettem az EMAG-on 3 év garival. Adtak hozzá ajándékba egy LG HBS-FN6 TONE Bluetooth fülest, és kaptam még 3 x 17.544,-Ft vásárlási kupont. Így nézve nem volt drága a brutálisan jó képminőségre váltás.

    Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Új hozzászólás Aktív témák