Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Roland76

    tag

    Kicsit autentikus hangként szólnék hozzá a témához, bár csak félig-meddig, mert más területen dolgozom.
    Több webshopot is üzemeltetünk, de nem a szórakoztató elektronika terültén, hanem teljesen más, de szintén több százezres tételekkel.
    Több, hivatalos importőrrel is kapcsoltban állunk, ezek között van aki megszabja a minimális webes árat, amire kitehetünk egy terméket, de van aki csak bizonyos termékek esetén vár el kötelezően megadandó fogyasztói árat.
    A többire csak ajánlott bruttó fogyasztói árat mondd. Mondanom sem kell, ezek az árak elég komoly haszonkulcsokat tartalmaznak, s ha az ember nem mohó megelégszik ennek töredékével is, így fordulhat elő az, hogy nálunk pl 10-20000 Ft-tal olcsóbb egy-egy típus, mint a hivatalos forgalmazónál (és nem csalunk áfát, nem hozunk be feketén terméket és nem vagyunk szürke import sem), aki forgalma nagy részét valószínű nem kis-, hanem nagykereskedelemből éri el. Ha okos akkor nyilván erre koncentrál jobban és rábízza a végértékesítést a kiskereskedőkre.
    Sokan itt rontják el, hogy mindkét piacból részesülni akarnak és szabályozzák vagy szabályozni akarják a kiskereskedelmet is.
    Nem tudom ez a műszaki cikkek esetén hogyan történik, de nem lennék meglepve, ha ott is hasonlóképpen őrölnének a mohó és nagyravágyó kereskedők malmai.

Új hozzászólás Aktív témák