Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Real_Necro

    veterán

    válasz Lacinavi #22816 üzenetére

    Nem vagyok ellene a full HD-nak, sőt, támogatom, annak örülnék igazán, ha pl. Digi is abban adna mindent. Szerintem nem maradiság az, hogy ésszerűen gondolkodom és úgy keresek készüléket, hogy a jelenleg nézett adások minőségének rovására ne menjen. Focit nem nézek, természetfilmet nagyritkán, de a sok ismétlés miatt egyre kevesebbet. Viszont szívesen leülök este megnézni én is valami új sorozatot (melyeket korábban említettem), melyeket HD-ban nem tudsz megnézni, mert egyrészt kábelen hiába jön digitálisban, minősége nem HD, másrészt hiába akarnád letölteni, majd x év múlva adják ki valami csomagban a teljes szériát/évadot, amikor már nem újdonság. Még egyszer hangsúlyozom, digitális kábeltv adásról van szó.

    Diginél jelenleg SD boxom van, ami ugye HD-t nem ad, csak digitális jelet.HD boxra nem érné meg előfizetni, mert csak sportot, természetfilmes csatornát, meg 1-2 királyi tv adót kapnék cserébe (meg persze pornót), melyeket nem igazán nézünk. Persze ha egy HBO-t vagy Cinemax-ot, Viasat3 vagy Viasat6-ot HD-ban adnának, nem lenne kérdés, venném a 46"-t. Így viszont attól tartok, hogy a korábban linkelt nézési távolságok miatt a fenti adások élvezhetetlenek lesznek SD esetében, mert túl közel leszek a készülékhez, a minőség meg ugye nem HD. Valamelyest kompromisszumot kell kötni, vagy beszerzek egy szép meg jó 46"-os full HD tv-t és szépen leszokunk a korábbi adásokról, mert nem lesz értelme/élvezet őket nézni, vagy keresek egy számomra megfelelőt mondjuk 40-42" környékén, melyen még élvezhető a digitális kábeltv-s adás megfelelő távolságból nézve, de már elő van készítve a terep a HD filmeknek is, bár kicsit szkeptikus vagyok olyan téren, hogy a kábeltv-s adások 10 éven belül lecserélődjenek mind az új HD-ban is elkészített filmekre. Ennek szerintem kicsi az esélye, mikor évről évre kb ugyanazt adják le pl reteklub és társai, 5 percenként befűzött reklámokkal...

    Visszatérve kicsit arra, miért is szeretnék lapos tv-t.
    Sok éve használok egy Panasonic CRT-t, síkképcsöves, szép képpel, jó hanggal. Igazából nincs is semmi gond vele, azt leszámítva, hogy egyre öregebb, meg az egyik scart csatlakozó már csak fekete-fehérben kommunikál. A legnagyobb gond talán az, hogy x év alatt a tv körül a juhar színű bútor bár nem észrevehetően, de pl tisztítószeres takarításnál szépen láthatóan befeketedett. Elég látványosan beég körülötte a por a bútorba, hiába van sűrűn portalanítás.
    Lakásfelújítás alatt a bútortól megváltunk, jön helyette az új, ami bár sötétebb, de juhar berakással. Nem szeretném évek alatt ugyanazt lejátszani, mint a régivel, valamint modernizálva a lakást most már elfér egy új tv is, a régi meg megy ajándékba barátokhoz.
    Szóval lehet nem érdemes kábeltv-re kiszórni pénzt, de valahol mégis meg kell húzni a vonalat. Egy másik CRT nem fog semmit megoldani.

    Az újdonság meg nekem is tetszik. Akár az, hogy megnézzek valamit interneten a pc bekapcsolása nélkül, akár egy nagyobb képátló, DVD-nél szebb kép, újabb távirányítási megoldások (magic remote). 3D-től hanyatt nem esek, de úgy is kipróbáljuk majd...

    Szerk.:

    Indiant:
    Melóhelyen vagyok, ilyenkor van időm (főleg fórumozni), csak itt meg nem lehet sajnos tv-t nézni. :D

    [ Szerkesztve ]

    „Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

Új hozzászólás Aktív témák