Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ravenloft

    tag

    válasz Optika01 #24968 üzenetére

    Akkor ha majd lesz konzolod visszatérünk a Dual Play kérdésre. ;)

    Én a stream-el egy kicsit meg voltam/vagyok lőve, mivel nem win-t használok, hanem osx-et. És mivel a Mac nem támogatott az LG részéről (sem DLNA szinten, sem pedig Cloud részről) így marad az egyéb media server-ek használata. A Plex-et sikerült felraknom (mivel ezt támogatja az LG-is) de sajnos ezzel nem tudok minden média filet lejátszani. Aztán ott van a TVMOBiLi mint DLNA szerver. Ez jól működik (elboldogul minden formátummal) ami jó is lenne, ha nem csak egy hónapos trial lenne hozzá. Utána nem árt megvenni a Pro verziót belőle, mert ellenkező esetben csak 10GB havi stream engedélyezett.

    Aztán elkezdtem túrni a netet a megoldásokat keresve, és rábukkantam a NAS-ra mint hálózati adattárolási módszerre. Igaz ehhez nem sokat konyítok (még legalább is) de nagyon tetszik a megoldás. Már csak a torrent-ek miatt is. ;) Szóval most azon vagyok, hogy utána járjak, hogy milyen NAS-ra is lenne szükségem a TV mellé. Igaz nem egy olcsó megoldás (bár attól függ, hogy mennyi HDD-t akar bele az ember) de emellett legalább nem kellene a MBP-nak egész nap bekapcsolva lennie ha filmet nézek.

    Ami a TV dőlés szögét illeti, eleinte nekem is szúrta a szemem, de idővel már nem annyira zavaró. Lehet, hogy 1 hónap alatt valamelyest magától egyenesbe állt. Én is néztem amúgy, hogy miképp lehet állítani, de el kell, hogy keserítselek szerintem sehogy. Ez most vagy design-béli hiba, vagy direkt így alkották meg a talpat. Amúgy szemből ez abszolút nem szembeötlő.

    Nem tudom milyen gyors nálad a net (nálam 40/20) de ilyen sebesség mellett simán mennek az 1080p-s 3D-s filmek is stream-en. És nem kell az USB-vel vacakolni, már csak azért sem, mert ugyebár egy 3D-s film szinte rá sem férne egy pendrive-ra. Szóval csak ajánlani tudom, hogy használj valami DLNA megoldást, mert sokkal kényelmesebb mint akár egy külső vinyó, vagy akár egy pendrive.

Új hozzászólás Aktív témák