Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szmaug

    újonc

    Sziasztok!

    Szeretném megköszönni azt a sok segítséget amit itt kaptam a kérdéseimre!!!
    Hálából megosztok pár tapasztalatot, remélem én is tudok ezzel másoknak segíteni.

    Január elején vásároltam az MM-ban egy 47la660-as készüléket 250k-ért.
    Már az első bekapcsolásnál észrevettem, hogy több sarokból bevilágít a led.:(((
    Felnéztem ide a fórumra, és láttam, hogy sokan küzdenek a problémával.
    "Vagy beletörődök vagy kicserélem, de ez a led sajátossága"
    Úgy döntöttem, hogy kicserélem. Elég drága volt, és engem zavart. Visszamentem 3 napon belül és szóltam, hogy cseréljék ki. Szerencsére jó ügyintézőt fogtam ki, és készségesen intézte az ügyet.
    Úgy döntöttem, hogy inkább 690s-t viszek második körben 260k volt.:)
    Egy hét múlva meg is lett a készülék. A bevilágítás itt is látszik, de össze se lehet hasonlítani az előzővel. Teljesen sötét szobában, nagyon közelről látszik némi bevilágítás, de csak sasszemmel látod. Elgondolkodtam a dolgon, és bár hajlamos vagyok néha összeesküvés elméleteket gyártani, azért megosztom a gondolatot.
    Minden létező fórumon utánanéztem a 660s és a 690s közötti különbségeknek, de soha nem találkoztam mással mint dizájnbeli különbséggel. Éppen ez ami gyanúra adott okot.
    Miért gyártanak le ilyen kis különbséggel, ugyanolyan tv-t.
    Aztán eszembe jutott, hogy a tv kerete a 660s-ben műanyag, a 690s-ben fém, és pont ezen a kereten múlik, hogy a tv bevilágít vagy sem. Bár gondolom az Lg-nek nem érdeke azt mondani, hogy minimalizáltuk a bevilágítást csak egy fém keret kellett hozzá. Elég nagy botrány lenne belőle és ilyen kiélezett versenyben ez nekik se lenne jó üzletpolitika.
    Előre szeretném bocsátani, hogy ez csak is saját gondolat semmiféle bizonyítékom nincs. A saját tapasztalataim alapján írtam le a dolgot.
    Még pár dolog, a tv-t 3 napon belül kell cserélni, mert utána nagyon nehezen, vagy sehogy se ismerik el a bevilágítást hibának. Létezik a MM-ban olyan, hogy háznál csere. Csak kérni kell és nem kell újra szállítási díjat fizetni.
    A 47 colos tv-t szűk 3 méterről nézem és tökéletes távolság. Gyorsan megszoktam, sőt full hd-nál vagy 3d-nél kicsit közelebb is lehet menni.
    A végére lenne egy kérdésem. A 3d-s filmeknél van valakinek valami jó beállítása, ami kicsit jobban kihozza a kifelé jövő elemeket. Az írja már le, kipróbálnám. Előre is köszönöm.
    Szép napot mindenkinek!
    S.

Új hozzászólás Aktív témák