Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • salapp

    addikt

    No, tegnap este bátyámhoz megérkezett egy 55LB650V.
    Ez volt a maximum, amit ki akart fizetni bátyám egy tévére, 40-ről 55-re váltott, euronics 15 hó 0% THM 360K, ajándék 500G merevlemez az LG-től.
    60-as LG plazma (60PB660V) és e között tipródott, de nála körbe nagy tolóüveg ajtókból áll két határoló fal is, és úgy ítélte meg, hogy a plazma képe fakó lenne, meg úgy tervezi, hogy gyakran ezen netezne (hírek és egyebek), ezért lett ez.

    Első benyomások:
    Nagyon szép készülék, minőséget sugall, nagyon szimpatikus az ezüst szín, szépen beleolvad a környezetébe, és sejtésem szerint a por sem látszik meg rajta olyan hamar, mint fekete elődjén. A hátulja is igényes fém.
    Direct led: hát, ECO módban kezdtük el vizslatni, látni egy-két helyen erősebb "fényszigetet", ha nagy egybefüggő, egyszínű háttér van (beállító varázsló pont ilyen), normál használat során nem zavaró. Edge ledesek nekem ilyen képátló mellett már kifejezetten vacaknak tűntek, az szvsz úgy 40-es átlóig még jó lehet.
    A színek: meglepően jók, számomra az alkalmazott ledek színhőmérséklete nem szimpi, de nem az enyém lesz a készülék.
    Mozgásmegjelenítés: még én is egészen elfogadhatónak tartom (plazmásként).
    Egyéb: nyugodt kép, nincs az a vibrálás, amire én nagyon érzékeny vagyok az utóbbi pár év FHD pana plazmáinál.
    HD kép - 3 méter nézési távolság: WD TV (gen 1.) hdmi-n keresztül, 720p: szép; UPC digitális kábeltévé HD adások: a legtöbb szuper, de minimum szép, SD adások: a készülék meglepően jól fel tudja javítani ezeket is, volt olyan, aminél meg kellett nézni, hogy nem HD-e az adás, mert "túl jó" volt a kapott kép. Vicces, de 1080p tesztanyagra hirtelenjében nem akadtam a háttértárainkon. Mondjuk bátyámnál első sorban tévézés lesz, mozizás ritkábban.
    Hang saját hangszórókkal: sokkal rosszabbra számítottam (szüleim 32E5500 samsung edge ledes tévéjéből incifinci laptop-hang jön elő), az előttem már emlegetett, a széria drágább tagjaiban levő 2.1-es hang biztos még királyabb, de ez is elég jól szól, pedig hatalmas légtérben van térbeállóan egy állványon elhelyezve.
    Smart: minden használatba vett csatlakozást azonnal meg is jelenít, a WebOS-hez hamar hozzá tudnék szokni, szerintem elég pörgős, viszonylag logikus valami. Magic remote nélkül a netezés és egyéb online bohóckodás szerintem béna, én így nem használnám, érződik, hogy arra az eszközre hegyezték ki. Sejtésem szerint bátyám is beújít egy ilyet (ha van valakinek jó forrása, ahol van teherautóról leesett ócsó magic r., akkor kérem, jelezze!

    Érdekesség: UPC által adott távirányító egy xar, a gombok egy része már nem érzékel rendesen. A konfigurálás elején az LG tévé felajánlja, hogy ha kiválasztom a beltérit, akkor a tévé távja megpróbálja kezelni azt is. Kiválasztottam, hogy Cisco, de a 15 lehetséges távirányítófajta közül egyikkel sem sikerült a UPC távot beállítani. Valakinek erre egy ötlet?

    Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

Új hozzászólás Aktív témák