Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • @Jocó@

    tag

    válasz embe #51181 üzenetére

    Nekem csak optikaival sikerült bármilyen (2.0; 5.1; DTS; Dolby...) hangot kicsikarni az erősítőn. Gyanítom, hogy az erősítő a ludas.

    Az erősítő össze van kötve a TV-vel két módon:
    a, erősítő HDMI OUT <---> TV HDMI IN (ARC)
    b, erősítő optikai <---> TV Optikai kimenet

    LB671V és Onkyo AVX-390 szett.
    Elvileg támogatja az erősítő a HDMI 1.4a szabványt. Gyakorlatilag is írja a kézikönyve. Kb. 3-5 beállítási pont (on/off/auto értékek) van az erősítőn, aminek köze lehet a HDMI Audio Return Channelhez. Ezek permutációját végignyomkodtam tegnap, de sehogyan se tudtam megoldani, hogy hangot kapjak az erősítőn, HDMI kábelen. (és még nem arról beszélünk, hogy 2.0-át, vagy 5.1-et)

    TV-ben ugye egy menüpont van, ahol beállítottam a külső hangfalakat. A két LG specifikus megoldást értelem szerűen hanyagoltam, ahogy a beépített hangalakat is. Ekkor arra gondoltam, hogy egyszerre küldi ki optikai kábelen, és hdmi-n is a hangot a TV. A biztonság kedvéért az optikai kábelt ki is húztam.

    Sehogy nem tudtam hangot csiholni :(

    Pedig felismeri az erősítőt, hisz megjelent, mint HDMI-re csatlakoztatott eszköz, illetve a hangerőt is tudja szabályozni a TV az erősítőn. Az erősítő PC típusú, és "PC" néven szerepel.

    Optikai kábelt bedugtam a TV-be, erősítőn beállítottam, hogy a TV/CD csatorna hangbemenete optikai, és egyből jött is hang rajta. DTS, 5.1, Dolby, PCM... többfélével próbáltam.
    Beépített lejátszóval (Smart Share), és DLNA-n keresztül.

    Ha valakinek esetleg van egy jó ötlete / link-e az Onkyo-s és/vagy házimozis topicra, azt örömmel fogadom.
    Egyébként megfelel a plusz egy optikai kábel is.

Új hozzászólás Aktív témák