Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • carex6

    csendes tag

    válasz carex6 #51198 üzenetére

    Helyzetjelentés.
    minden lehetséges beállítást, leállítást, reset, kábel és egyéb lehetőséget kipróbáltam.
    hol tartok most?
    a random adás-szünet helyett csatornaváltást követően vagy 3-5 másodperc sötétedés után jön be az adás, vagy 1-3 mp fekete képernyő után bejön, majd egy villanás erejéig elmegy, és utána amíg nem váltok csatornát minden király.
    jeleztem a problémát a upc-nek. az ügyintéző hölgy szerint, ő a beszélgetésünk közben nyomott egy diagnosztikát a mediaboxra és aszerint minden rendben van. mondom nem baj, tudna-e küldeni egy szerelőt. meg is jött a mester - bánatomra nem voltam otthon, csak a feleségem -, aki 10 perc alatt végzett. ezalatt az idő alatt közölte, hogy a lassú csatornaváltás lg-sajátosság, amúgy meg be kell állítani a felbontást mind a beltérin, mind a tv-n. már nem emlékszem, hogy itt írta valaki, vagy ő mondta, hogy ez a sötétedés olyan, mintha a készülék keresné a megfelelő felbontást. egyébként hardware-esen nem csinált semmit.
    azt még mindig nem néztem meg, hogy vajon scart-tal is van-e ilyen sötétedés. egyébként három scart csatlakozót is bedugtam a tv-be és mindháromnál sistergő hang jött ki a tv hangszórójából.
    nem tudom volna-e értelme elvinni a tv-t sógorékhoz, hogy egy másik beltérivel teszteljem, vajon a mediabox lehet-e tényleg a ludas. nekik viszont sd-s digibox van.
    vagy esetleg megint hívok upc-s szerelőt és mondom neki, dugjon már egy másik boxot tesztelésképpen a tv-re, azzal változik-e vajon valami...
    (panaszkodtam a hangerőre is, erre a szerelő azt mondta, hogy ez valami központi beállítás, amivel nincs mit csinálni.)
    köszönöm, ha valaki figyelemmel kíséri a vergődésemet és tud javasolni valamit.

Új hozzászólás Aktív témák