Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • iBoli

    tag

    válasz membrandj #55878 üzenetére

    Nálad látom nem csak UB vs LB a kérdéses, de a méretben sem döntötted el mit szeretnél. Én 460-480cm-ről nézem a TV-t, ezért a minél nagyobb képátlóból indultam ki. Azért ragadtam le az 55"-nél, mert az 55" és 60" közötti árkülönbség irreálisan magas. Pl 55LB730V és 60LB730V között "potom" 150ezer az árkülönbözet. Ez irreális az 5" képátló ellenértékeként. Emiatt maradtam az 55"-nel és ezek után néztem a variációkat, de már csak ezen képátlós TV-ket nézve és kb ez az eredmény jött ki, webshopos árakat nézve:

    55LB730V ára kb 290ezer (Direct LED)
    55LB870V ára kb 330ezer (Edge LED)
    55UB850V ára kb 360ezer (Edge LED, 4K)

    Direct LED hátránya a DSE, mely jellemzően a 650V-ben jelentkezik, 730V-ben már kevésbé (elektronikával próbálják kiküszöbölni), sőt fórumtapasztalatok alapján nemigen. Cserébe Edge LED-nél jelentkezik a felhősödés, de ez is egyre kevésbé. Technológiailag nagy változás nincs, csak megvilágításban.
    LB szériánál a 730 és a 870 között kb 40ezer a különbség, erre írtam, hogy emiatt nem kell még UHD, ha csak Edge LED-et akarsz. Tegyük hozzá, hogy ebben a plussz 40ezerben van egy kamera és egy 50W-os soundbar is.

    Edge LED, 4K: ez ugyebár az UB széria. Technológiailag semmi újítás az LB 7-es szériához képest, csak a képpontok száma, ami UHD. Hangzásban viszont messze elmarad a 730-tól.Tartalom hiányában UHD-nak én sok előnyét nem vélem felfedezni jelenleg, emiatt én nem adnék 70ezerrel többet érte. Upscaling miatt TV adások minősége nekem nem tetszik, szerintem ekkora upscaling már látványosan rontja a képet (saját vélemény).
    Én is MM-ben néztem mindkettőt, lehet mondani, hogy hogy sat és osztva van a jel, viszont mindkét TV-t ugyanitt néztem, emiatt ebben én nem látok különbséget. Képminőségben viszont nekem az FHD láthatóan jobb volt, mint az UHD. Mind SD, mind HD TVműsorral nézve.

    Én eddig jutottam, jelenleg itt tartok. Emellé azt is odatettem, hogy a mostani TV vásárlásom valószínüleg már nem 10 évre fog szólni, mint a korábbi plazma TV vásárlás. Ez a LED TV technológia szerintem gyorsabban fog fejlődni, és én azt saccolom, hog most már csak kb 5 évre veszek majd TV-t. Ez is hozzájátszik a döntésemhez, ezek miatt LB730V.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák