Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • huncutka1029

    addikt

    válasz Stevenstyle #58324 üzenetére

    Neked is köszi,

    Na itt is lennék az első gyors kis összefoglalóval.
    Egy képen a jó öreg LW5590-esem, és az új szerzemény. :B

    Kicsomagolás:

    - a doboz a szokásos nyomtatott karton, elég vékony, vigyázni kell, mert könnyen borul.
    Az 55" dobozmérete, ha valakinek később szüksége lenne rá: sz x h x m 15 cm x 133 cm x 83 cm
    a csomagban felül a talp, és a tápkábel kapott helyet, a tv hátuljához fogatva a távirányító, és a users
    manual, valamint a 2 db 3D szemüveg. mint említettem, a doboz felső részének eltávolítása után a tv
    azonnal elkezd borulni, mert az alsó hungarocell is elég keskeny, ezért javaslom, hogy két ember bontsa ki
    egy időben. Fekete pont a csomagoló részlegnek!
    - A tv gyönyörű, a kijelző az LW-hez képest ugyan fényes, de az LM, és LA sorozathoz viszonyítva sokkal
    mattabb. Ez egy piros pont, az összeszerelés hibátlan, nem recseg, nincsenek hézagok, a talp felszerelése egyszerű, és könnyű, ugyanakkor roppant stabil tartást ad. A készülék amúgy 16 kg. Érdemes stabil polcra tenni! :DDD

    Beüzemelés:

    Csatlakozók terén nincs nagyon eleresztve a kicsike, azt kell mondjam, kb fele van rajta mint a 4 éves tv-men. De scart az le nem maradhatott egy 4K tvről.. ;] :DD :DD :DD Ami szerintem még butaság, hogy a csatlakozók java része hátra felé néz (LW-nél lefele álltak, sokkal jobban falhoz simult) DE ez csak az én véleményem...Mondjuk aki falra szeretné tenni, annak hosszabb konzol kell...

    3 db HDMI csatlakozó van, amiből 2 ARC 4K képes, a 3-ik "mezei" 1.4 szabvány
    USB ből szintén 3 db ebből 1darab 3.0-ás. Mindháromról működik a hub, és a timeshift.(erre még visszatérek) A HDD-t és egy USB 3 64GB pent betoltam a tv hátamögé, az USB 2 portról pedig lehoztam a mediafiókba egy Aktív USB hosszabítót, ebbe csatlakoztattam egy 4-es HUB-ot, amiben jelenleg 2 pendrive csücsül.

    Miután "bekábeleztem", jött a bekapcsolás
    Első indításnál szürke homogén háttér, WEBOS logóval, kb 20mp-ig, majd jelezte, hogy a magic párosítás és inicializálás megtörtént.
    Beanbird, felröppent, és 2 perc alatt minden alap beállítással megvoltunk.
    A tavalyi modellekhez képest, villámgyors, azonnal reagál minden kattintásra, lép a menüben, nagyon jó!
    Az új magic, kiegészítve a szín, és szám gombokkal zseniálisan jó, bár a számgombok túl fent vannak, a vékonyított részen, így fogást kel váltani hozzájuk, de annyi baj legyen.cserébe minden gombnyomásra vörösen felfénylik a bekapcsoló gomb rajta! ;]
    Netre azonnal csatlakozott, párhuzamosan használja a wi-fi-t és a LAN-t is, Smartshare azonnal lebratyizott a megosztott mappákkal.
    Tv beállítás: Kábeles, és műholdas hangolást csináltam, van fent egy tányérom a THOR-ra lőve, valamikor Digi-s voltam.... :N
    780 csatornát talált, 67 rádiót, és az összes kábeles csatornát. Nagy piros pont.

    Kép:
    Én edge led fun vagyok (meg persze oled) így nagy elvárásaim voltak, a kezdeti beállítás után azonnal pixel tesz jött (kipp-kopp) nincs egyetlen egy hibás sub pixel sem. A kép gyönyörű, felhősödésnek bevilágításnak nyoma sincsen. Kamera svenkelésnél, gyors mozgásnál sem láttam semmi olyat, ami a tavaly Direct ledes modelleknél előfordult.koszosodás, foltosodás.
    Alapból eco módban indult, ami nem volt rossz, de nekem kicsit mesterkélt volt, így visszanyúltam az LW beállításaihoz, és kb ugyanazt állítottam be haladó1 re. Nagyon pöpec lett.(nekem így tetszik)
    A webOs1.0 nagy hibája volt, a bekapcsolás utáni lassúság.
    Jelentem UF8517 bekapcsolás után 3 mp-vel képet, hangot ad, és be is lép a menübe! giga piros pont érte.bár amikor megjelenik a kép egy pillanatra kifagy, és bekockásodik, de ez a másodperc töredéke, gondolom amígy megharcol a conax modullal.
    Csatornanyítás: CI modul kódolt csatornákkal 2mp körül mocorog HD adóknál, ennél kicsit gyorsabbnak érzem az sd csatornákat.
    Csatornaváltáskor a tavalyiakkal ellentétben, kiírja az aktuális műsort azonnal, ha 2 x nyomsz a görgető gombra, akkor megjeleníti a teljes info sávot, felbontás, kövi műsor, stb.

    Apropó ECO mód!
    Vicces volt, hogy a time shift nem akart elindulni, ha megnyitottam akkor kiírta, hogy csatlakoztassak usb HDD eszközt. Snmart share látta, DVR nem. (erre akartam visszatérni az elején)
    Itt el szerencsétlenkedtem jó pár percet, mire rájöttem, hogy az eco módban van egy usb eco mód, ami alapból be van kapcsolva, így amint kilépsz a smart shareből, leállítja az usb eszközöket. Miután meglett, közölte, hogy a jfs nem támogatott fájl rendszer webos alatt, Windows formátumot kér.NTFS, még nem próbáltam több partíciós HDD-vel, de tervezem a hétvégén.
    Csatorna lista másolás menüből működik, külön kiválasztható a menüből, melyik eszközre akarod kiírni.
    Chansort tavalyi tévékkel kompatibilis verzióját próbáltam, hibátlan, DE a tv csak egy global fájlt csinál nem kettőt mint a 2013-as modellek.

    Tv nézés:

    Szándékosan egy SD adással kezdtem. Minden alapon volt képjavítók kilőve.
    Nézhető volt, de nem ilyen kijelzőre teremtette a jóisten az sd adást. HD adás kifogástalan rajta.
    Szuperfelbontást, dinamikus kontrasztot, és élkiemelőt bekapcsolva, maximális helyi sötétítés mellett, az SD adást "közel" HD minőségűvé tette, ami már teljesen élvezhető.

    A távirányítón helyt kapott egy setup gomb, melyet megnyomva, a jobb oldalon kis gyorsmenü ikonok jelenek meg, kép, hang, speciális beállításokhoz. Ez nagyon okés, mert a menü nem takarja ki a képet.
    Még szoknom kell a NETCAST után a WEBOS menüjét, de elég logikus lett.
    Home bomb megnyomására előjön a launcher sáv, amit le lehet kicsinyíteni, és el is lehet dugni a jobb szélre, ha akarjuk, akkor csak az aktuális bement, és tevékenység látszik.

    SMART tartalmak:

    Pixeltesztet, és 4K demókat youtubeon néztem, az alkalmazás első indításkor frissítést kért, ez kb 5 mp volt (60/5mb Nettel)
    Keresés, és betöltés már-már egy középkategóriás telefon szintjén van, teljesen élhető.
    A 4K tartalmakat akadás nélkül szépen viszi. Simán böngészőből még nem próbáltam, viszont az RTL MOST oldal silverlight-ot futtat, és jelentem működik rajta! Lehet online sorozatokat nézni!
    Lehet, hogy ezt már a tavalyiak is tudják /tudták, nem figyeltem fel rá, ha volt is szó róla. Sajka Netcast-os tv-ken még nem futott ez a ficsőr. DLNA-nál, nincs a támogatott formátumok közöttaz MKV, de van egy halom ilyen filmam és lejátszotta őket! FLV, Xvid, AVI, MP4, szintén nem akadály neki.
    DLNA-ra az universal mediaservert használom PC-n.

    Univerzális távirányítás:

    2015-ös modell, ennél csak egy távpiszka van, amelyikhez nincs magic, ott nem lesz univerzális táv...
    Hangprojektorom van, ehhez felkínálta az összes csatlakozási formát.
    Próbáltam optikai csatlakozóval, és BT-n is (wireless sound synch) távirányítótipus 1 beállítással működik, így a soundbar távját is nyugdíjaztam.

    Jelenleg az első délután itt tartok, remélem volt olyan dolog amit hasznosnak találtok :U időnként még jelentkezem a hétvégén, ha van kérdés, megpróbálok válaszolni mindenre.

    [ Szerkesztve ]

    a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!

Új hozzászólás Aktív témák