Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ruti

    Közösségépítő

    sziasztok, a "Milyen TV-t ...?" topicból kerültem ide, ahol Pumma kolléga (és persze mások is) segítettek az iránymutatásban (köszönöm ezúton is), még pár kérdésem lenne a döntéshez, konkrét 2014 és 2015. modellek közüli választáshoz.

    LG 42LF652V (jelenleg 171e - AV -planet)
    LG 47LB670V (jelenleg 163e - AQUA)

    1.) Gyors mozgások megjelenítése, utánhúzás szempontjából melyik a jobb? Főleg sportokat nézek, és játék lenne PC-ről. Tapasztalat valakinek?

    2.) Nézési távolság 3,3 - 3,7 m. A kijelző ne legyen túl nagy, hogy az SD adás csúnya legyen - gyerekek mesecsatornái miatt. Házimozira viszont ne legyen "kicsi". A költségvetés fix, 42"-ból belefér az idei modell, viszont 47"-ban csak tavalyi. 2015-ös nincs is, csak 50", annyit nem szánok rá.

    3.) az LF modell CPU, RAM adatait nem találom, ugyanaz a hw, mint az LB, csak a webOS jobb szoftveresen? A webOS 1.0 vállalható, vagy akinek van webOS 2-je ugyanezen a hardveren, mekkora gyorsulást, illetve extrákat lát? Megéri a felárat, vagy a 2014-esekre érkező OS frissítésben reménykedjünk?

    4.) Bekötési kérdés: UPC kábel-TV lesz, mediacardban gondolkodom. Jelenleg STB van, onnan HDMI megy az erősítőbe, aminek egy HDMI out-ja van, az megy a TV-be.
    Ha MCard lesz az új elem a rendszerben, ilyenkor a koax megy direktben a TV-be, onnan HDMI-n megy csak a hang az erősítőbe? (erősítőm egyetlen optikai bemenetét jelenleg a PC foglalja)
    Ugyanez Smart Share-nél, USB-ről lejátszásnál, ha TV-ből megyek az erősítőbe HDMI-vel, működik?
    Ilyenkor a TV-ben kell/lehet állítani, hogy a TV hangszórója szóljon, vagy a házimozié? Nem szeretném, ha egyidejűleg szólna, és némítgatni kellene a TV-t, ugyanakkor szeretném, ha a házimozi nélkül is lehessen TV-zni. Ez TV-típustól függő opció, vagy alap feature?
    A UPC honlapján DD 5.1 "moziélményől beszél", ez át fog menni az erősítőre?

    5.) PC esetén hogy kell/lehet összekötni?
    Jelenleg a PC-ből hangot optikán közvetlenül az erősítőbe küldöm, és a PC-ből a képet HDMI-n az erősítőbe, onnan a TV-be.
    Későbbiekben, ha igazi HTPC-re fejlődök, tud majd úgy menni hang, hogy PC-ből kép+hang HDMI-n keresztül a TV-be, a TV "visszaengedné az 5.1-et", ha onnan megy HDMI az erősítőbe? (megmaradjon a választás, mint előző pontban, hogy TV vagy hangfalszett szóljon - ugyanis gyerekek vannak)

    6.) UPC mediacard esetén a felvétel külső vinyóra működik? Valahol olvastam, hogy UPC STB esetén is, ezt tudja vki megerősíteni vagy cáfolni?

    7.) A konkrét készülékeken N-es wifi, 4 m-re a router, szobán belül akadásmentes folyamot tud produkálni nagy adatsűrűségi tartalmaknál, vagy kábelezésben kell gondolkodni?

    +1.) Persze ha van más típusjavaslat, tuti vétel, ne tartsátok magatokban. :

    Hosszú voltam? Bocs :B
    Előre is köszi a válaszokat :R

    Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>

Új hozzászólás Aktív témák