Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacielvtárs

    nagyúr

    válasz ruti #58615 üzenetére

    ejha Uram, jó sok kérdésed van ;]
    no lássuk csak sorba, amire tudok válaszolok :)
    1.) Gyors mozgások megjelenítése, utánhúzás szempontjából melyik a jobb? Főleg sportokat nézek, és játék lenne PC-ről. Tapasztalat valakinek?

    Nekem LB650-em van. én maximálisan meg vagyok vele elégedve de itt a topikban sokan írnak foltosodásról, ami a leglátványosabban a foci zöld füvén jön ki nagyon.
    Én magam ezt nem látom, igaz nem is nézek sok sportot. IPS rendszernél ezt mondják hogy jó a betekintési szög de sajnos nem olyan szép a kép

    2.) Nézési távolság 3,3 - 3,7 m. A kijelző ne legyen túl nagy, hogy az SD adás csúnya legyen - gyerekek mesecsatornái miatt. Házimozira viszont ne legyen "kicsi". A költségvetés fix, 42"-ból belefér az idei modell, viszont 47"-ban csak tavalyi. 2015-ös nincs is, csak 50", annyit nem szánok rá.
    Nekem 106 cm-es van ( 42 col ). ezen a tévén az sd adások képe szerintem nagyon szép. Mindig tv-m van, és ott nem sok a FHD adás, de az SD szerintem nagyon rendben van.
    A FHD-ról nem is beszélve, az maximálisan gyönyrű :)

    3.) az LF modell CPU, RAM adatait nem találom, ugyanaz a hw, mint az LB, csak a webOS jobb szoftveresen? A webOS 1.0 vállalható, vagy akinek van webOS 2-je ugyanezen a hardveren, mekkora gyorsulást, illetve extrákat lát? Megéri a felárat, vagy a 2014-esekre érkező OS frissítésben reménykedjünk?
    No nekem webos 1.0 van, és hát az induláskor kell neki majd fél perc-perc, mire maximálisan elérhető minden a menüben. Elvileg a frissítéssel majd 60%-al nő majd a sebessége a tévének, bár én magam el vagyok ezzel a sebességgel is.
    Én alapvetően megvagyok elégedve a készülékkel :K

    4.) Bekötési kérdés: UPC kábel-TV lesz, mediacardban gondolkodom. Jelenleg STB van, onnan HDMI megy az erősítőbe, aminek egy HDMI out-ja van, az megy a TV-be.
    Ha MCard lesz az új elem a rendszerben, ilyenkor a koax megy direktben a TV-be, onnan HDMI-n megy csak a hang az erősítőbe? (erősítőm egyetlen optikai bemenetét jelenleg a PC foglalja)
    Ugyanez Smart Share-nél, USB-ről lejátszásnál, ha TV-ből megyek az erősítőbe HDMI-vel, működik?
    Ilyenkor a TV-ben kell/lehet állítani, hogy a TV hangszórója szóljon, vagy a házimozié? Nem szeretném, ha egyidejűleg szólna, és némítgatni kellene a TV-t, ugyanakkor szeretném, ha a házimozi nélkül is lehessen TV-zni. Ez TV-típustól függő opció, vagy alap feature?
    A UPC honlapján DD 5.1 "moziélményől beszél", ez át fog menni az erősítőre?

    Ebben sajnos nem tudok nyilatkozni, csak következtetni tudok, hiszen ha nálam - mint írtam MindigTv van - ott nézem a Forma-1-et és 5.1-ben jön a futam hangja, akkor megkapom a teljes házimozi hangzást.
    Ebből merem feltételezni hogy nálad, a megfelelő beállítások után, meglesz a DD 5.1-es ha azt ígéri a szolgáltatód

    5.) PC esetén hogy kell/lehet összekötni?
    Jelenleg a PC-ből hangot optikán közvetlenül az erősítőbe küldöm, és a PC-ből a képet HDMI-n az erősítőbe, onnan a TV-be.
    Későbbiekben, ha igazi HTPC-re fejlődök, tud majd úgy menni hang, hogy PC-ből kép+hang HDMI-n keresztül a TV-be, a TV "visszaengedné az 5.1-et", ha onnan megy HDMI az erősítőbe? (megmaradjon a választás, mint előző pontban, hogy TV vagy hangfalszett szóljon - ugyanis gyerekek vannak)

    Én nálam minden féle módon össze van kötve a tévé a PC-vel. De a legjárhatóbb út nálam a wi-fis kapcsolat a Smart Share progival történő megosztást és a tévé média playere játssza le a filmet. Nálam a tévé és az erősítő között van egy optikai kábel, ezen megy át a hang a tévéről az erősítőre és megkapom az mkv-ról a Dolby Digital 5.1-et és a dts hangsávot, mert a tévé tudja ezeket decodolni...
    A tévé média playere elboldogul a nagy méretű mkv filékkel is, legyen az akár remux ami ugye 30-35 GB is lehet.
    Nálam nem akadozik, de ez esetben mérvadó vagy a kábele lanba kötés vagy a stabil megbízható wi-fi térerő

    6.) UPC mediacard esetén a felvétel külső vinyóra működik? Valahol olvastam, hogy UPC STB esetén is, ezt tudja vki megerősíteni vagy cáfolni?
    Elvileg tudja a rögzítést, tudni kell, de majd jön aki ebben jártasabb. Nálam működik, most is épp onnan megy a háttérben egy vulkános ismereterjesztő film :)
    Ennek is megvan a korlátai. A web os rendszer alatt hdd-re megy csak a rögzítés pendrivére nem, sajnos.
    Valamint a rögzítés egyedi formátum, így pc-vel történő lejátszás nem igazán megoldható. De hdd-ről teljesen rendben van :)
    Az időzítés digitális tv adás esetén nagyon könnyű. Legalább is így tapasztaltam.

    7.) A konkrét készülékeken N-es wifi, 4 m-re a router, szobán belül akadásmentes folyamot tud produkálni nagy adatsűrűségi tartalmaknál, vagy kábelezésben kell gondolkodni?
    Arra a közegre szerintem tökéletesen elegendő a wi-fi. Ahogy írtam is nálam is wi-firől mennek a filmek, soha nem akadt eddig meg (kopp-kopp) Nálam 5 méterre van egy szobában a router és a tévé és szabad rálátása van a tévének a routerre.

    A fenti tapasztalatim az adatlapomnál is látható eszközökre vonatkozik. Nem vagyok nagy szakértő, csak amiket eddig tapasztaltam, azokról írtam neked :) :R

    Annyit még érdemes tudni a wi-fi-n nézett és megosztott tartalmaknál hogy nem választható sajnos a hangsáv. Amivel indul az marad. Felirat szabadon változtatható.
    Én magam úgy szoktam ezt orvosolni hogy egy adott virágboltos filmről lesz szedem a hangsávokat és csak a magyart hagyom rajta, esetleg a forced feliratot és akkor tuti magyar nyelven megy a műsor.
    Ha valami kimaradt, sorry :K

    [ Szerkesztve ]

    "Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

Új hozzászólás Aktív témák