Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yvsmad

    őstag

    Tegnap megjött az LG 47LB730V tévém, nagyon örültem neki. Gyönyörű készülék, szép nagy is az előző 37"-oshoz képest Összeraktam, beüzemeltem, beállítottam az adókat, stb. Elkezdtem beállítani a képét is magamnak, ezzel szórakoztam egészen éjfélig, de nem sokra jutottam.
    A legnagyobb gondom, hogy akárhogy kapcsolom be vagy ki a mozgásjavító funkciókat különböző kombinációkban, a gyorsabb mozgásoknál mindig szaggat és szétesik a képe. A háztartásban lévő két másik LCD LED tévé ilyet nem csinál, tehát nem a szolgáltató ad gyenge minőségű jelet. A másik meg az, hogy a színeit sehogy sem tudtam olyanra beállítani, ami hasonlít a másik két tévén megszokott képre. Mosott, fakó pasztellszínei vannak, mintha egy fólia lenne a képernyő előtt, az emberek bőre zöld vagy narancssárga, ha kicsit feljebb húzom a kontrasztot, akkor a világos részek egyből beégnek, közben a sötéteknél bezár a gamma. Próbáltam a Prohardver tesztjének végén lévő beállításokat, azokkal még gyengébb az eredmény. Számomra már az is durva, hogy a bemérésük szerint a zöld összetevőt -12 egységgel vissza kell venni, a kéket meg +8-cal fel kell tekerni az ideális színekhez.
    Visszatérve a széteső képhez, észrevettem, hogy minden képváltásnál kb. egy másodpercig széttöredeznek a kontúrok és a mozgáskorrekció ezután kezd el dolgozni, próbálja kisímítani a képet. úgy látszik, a másik két itthoni tévé nagyon elkényeztetett, mert rossz nézni, hogy egy ilyen szép és drága tévé ilyeneket produkál.
    Írtam a boltnak, hogy vegyék vissza a készüléket, a széteső képre hivatkoztam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák