Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    válasz bandi0000 #73816 üzenetére

    Ha az ugyanolyan elven működő 4K panelek alatt azt érted, hogy mindegyik megjeleníti a 4K felbontást, akkor lényegében igazad van :) . Innen kezdve már nem. Nem mennék bele, hogy mennyire más az OLED és az LCD, de itt van például az LG elnevezése szerinti UHD illetve Super UHD közti eltérés. Megint a tartalom problémába ütközünk, azaz van-e, lesz-e és mikor HDR tartalom, és szeretnénk-e azt igaziból nézni.

    Az UH75xx és alatti sorozatok UHD-sek, úgynevezett HDR Pro (valójában HDR előkészítés) tulajdonságúak. Kezelik, lejátsszák a HDR tartalmakat, de nem képesek megmutatni a tényleges képet. Kicsit plyan mint a HD Ready volt, lejátszotta a FullHD-t, csak nem azzal a részletességgel. Az UH77xx-től kezdődő Super UHD tévék már HDR10-esek, és valóban megmutatják a HDR által nyújtott többletet.

    Érdekes lehet még a Rec.709 színtér megjelenítés mértéke, ami szintén a Super UHD esetében a legjobb, az UH63xx-ig bezárólag még elég jó, az alatt (belépő UHD) meg sincs említve.

    Amit még nem tudunk az a hardveres képesség. Azt azért tudni kell hogy a 2015-ös, a kolléga által nagyon javasolt UF85xx típus esetében azért nem panaszkodnak a WebOS sebességére, mert az erősebb HW miatt ott nem vagy alig észrevehetően jelentkezik. Valószínűleg 2016-ban is a hasonló kategóriától kezdve van jobb HW, ami jobban viszi a WebOS3 rendszert.

    Nyilván mindenki eldönti hogy a fentiekből mire lenne igénye, mit tart parasztvakításnak, és leginkább mennyi pénzt akar/tud rászánni.

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák