Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz BloodRay #8793 üzenetére

    Igen, egyetértek, hogy a vásárlók 90%-nak csak a marketingszöveg kell. Sőt, továbbmegyek, a legtöbb vásárló első ránézésre még különbséget sem lát az IPS és a TN (nem VA) között. :) Ez tapasztalat.
    De szerintem nem olyan ördöngösség ez. Főleg akinek ez a munkája, netán szereti, érdekli is. Ő pár éves gyakorlat után simán naprakész tudna lenni minden tekintetben. És tényleg képes lenne a vásárló igényeinek és pénztárcájához képest a legjobban ajánlani.

    Másik példa, helyi Euronics. Kérdezem, hogy milyen IPS paneles készülékek vannak? Ez még ~ 2-3 éve lehetett. Csávókám reflexből rávágja, hogy itt már minden TV IPS paneles! Én meg hő :F Samu tévékről már akkoriban is lehetett tudni, hogy VA, PVA panelesek stb... Szóval erről ennyit, többet nem kérdeztem.
    De pl a TV-k elektronikájával kapcsolatban illetve, hogy hány bites a színkezelésük stb... szal erről nincs sok ismeretem. Erről szívesen beszélgettem volna a csávóval a boltban, de nyilván esélyem se volt.

    Egy biztos, nagyon kevés az olyan "szak"eladó, aki csak egy kicsit is értene hozzá.
    Én sajnos még nem találkoztam olyannal, mint te. :)

    szerk.: amúgy sokáig engem is megvezetett a marketing bullshit. Persze nem is foglalkoztam komolyabban a tévékkel, amíg nem kellett egy nekem. És az a kép alakult ki bennem, hogy a Samu egy igen jó kategóriába mászott fel az évek alatt. Gondolom erről láttam a legtöbb reklámot, a legtöbb hirdetést stb...
    Plusz dolgozott egy haverom Fehérváron asszem a Philips-nek szereltek TV-ket (vagy a Panának?) és mesélte, hogy a hibás paneleket is beszerelik gond nélkül. Aszondja ezek nem olyan hibák, amik egyből előjönnek, majd csak 1-2 év múlva. De nekik azokat is be kell szerelni.
    Az LG meg a gyenge PC-s DvD írói miatt maradt meg gagyinak az én tudatomban. Jó, ez már az én hülyeségem.

    Ellenben, mikor elkezdtem utánanézni a tévéknek itt a neten, meg a fórumon, akkor megfordult a kocka. Láttam mit tud az LG, milyen jó árban van és milyen jó vélemények vannak róla és egyből megtetszett. A MM-ban látva az IPS panelt meg végképp beleszerettem. És ennyi elég is volt ahhoz, hogy alapvetően megváltozzon róla a véleményem. Meg is vettem és teljesen elégedett vagyok azzal, amit kaptam. Főleg azért, mert pont erre számítottam. Ilyen is ritka nálam :) álltalában túlértékelem az eszközöket és többet várok el tőlük - a leírtak alapján - mint amit kapok. De itt az LG esetében ekte azt kaptam amire számítottam. Sőt...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák