Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kkarika222

    csendes tag

    sziasztok,

    Szubjektív véleményem a frissen vásárolt készülékemről:

    Augusztus óta akarok TV-t. Akkor egy pendrive-val elmentem az Auchanba és kipróbáltam a Samsung 58 valami 6100-at. Hát az nem győzött meg, a méret jó volt, csak a csaj haja mosódott szét egy 4K sample videóban.

    gyors ugrással elérek múlt héthez: A legutolsó Joy napok alkalmával sikerült MM-ből rendelnem egy 55 LG UJ7507 készüléket, ami a helyi keleteurópai változata az UJ750V-nek tudtommal.

    40"-ról váltok és mivel vágytam a nagyobb méretre, mindenképpen 55"-ban gondolkodtam. Annál nagyobb már a megfizethetetlen kategória nekem.Nagy dilemmában voltam, hogy kellően jót vegyek, ezért úgy voltam vele, hogy egy 810V-ben kellen gondolkodnom/ vagy ha már ennyire elszánom magam akkor egy valószínüleg tökéletes TV kellene, mondjuk egy 55B7V OLED.

    Régóta követem az árakat és amikor megláttam, hogy MM-ben online 208K-ért elhozható az UJ7507 (amióta folyamatosan nézem az árakat, még nem láttam 260 alatt), egyből felcsillant a szemem, hogy ezt élőben ki kell próbálni. Pendrive-val a kezemben, legutolsó Star wars 4K-ban, meg a Westworld 720p-ben, elgurultam a boltba. Kipróbáltam az UJ7507-et és ha már ott vagyok a 810V-t. Tudom, hogy azért beállítás kérdése is, meg a fényviszonyok nagyon számítanak (francnak nincsenek már sötét szobák az MM-ban), de nem láttam a különbséget a 7507 és a 810V között. (Pedig tudom, hogy a 810V már 120Hz-es).

    Azt azért el kell, hogy mondjam: elájulva nem voltam tőlük. Csak az egyik 208K pénz, míg a másik 300K. Így a 810V-ről teljesen lemondtam, mert nem láttam annyira értelmét a felárnak.

    Eszembe jutott, hogy MM-ban online vásárolt cuccot röhögve visszaadhatom ha nem tetszik, így megrendeltem a 7507-et. Azzal a tudattal, hogy ha nem tetszik az IPS képernyő éjszakai mevilágítása akkor visszaküldöm és spórolok egy faya minden igényemet kielégítő OLED-re. (Csak hát a pénz nagyúr és nem mindegy, hogy 208K vagy 450K)

    Szóval már 1 hete itt van a TV. Egy youtube video alapján beállítottam jól a képet 15 perc alatt. Néztem vele TV adást, sorozatot 720P-ben, filmet full HD-ben ....a 4K film még csak most jön. Szerintem nem fogok látni a 4K és Full HD között érezhető különbséget 3 méterről.

    Nagyon fontos, hogy jó tartalommal etessünk egy iylen nagy TV-t. A sima kábeles adás HD csatornái sokkal csúnyábbak, mint egy 720P film. Full HD filmek meg már iszonyat jók. Lehet a jó kalibrálásnak köszönhető, de a fekete bevilágítás nem olyan zavaró (már csak az óriási árkülönbségnek is köszönhetően).

    Úgy döntöttem tehát, hogy megtartom. Tetszik a készülék. Ha hasonló áron tud szerezni valaki, akkor egy jó ár/érték arányú választásnak tartom.

    Üdv,
    Kari

Új hozzászólás Aktív témák