Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LG 55UK6950PLB - Első benyomások

    Bevezetés:

    Laikusként meg sem próbálok részletekbe menően írni a készülékről. Megpróbálom inkább átlagfelhasználóként kicsit leírni, hogy milyen.

    Mint mindenki én is többfajta készüléket néztem. És bár én nem tartom azért annyira olcsónak, kicsit csalódott voltam, mikor szembesültem vele, hogy ez még mindig az a kategória aminél így vagy úgy, de kompromisszumokat kell kötni. Minden típusnál írnak valami rosszat, és a "szakirodalom" és a "szakértők" szerint ez még mindig low-budget kategória.

    Barátomnak van LG 55B7 OLED tv-je. Mikor azt megláttam, rögtön akartam egy olyat. Viszont az nekem drága. És sokáig úgy voltam vele, hogy majd akkor veszek tévét ha az OLED elérhető árban lesz. Ezt nagyon komolyan gondoltam. Mi se bizonyítja jobban, hogy egy közel 7 éves FHD tv-t váltottam most le.
    Szóval láttam a B7-et, imádtam. És nagyon féltem tőle, hogy ez a 6950 majd sokkal rosszabb lesz és megbánom.
    Aztán az egyik cimborámmal lefolytatott beszélgetés során, mikor meséltem neki, hogy mindegyikre írnak valami rosszat, akkor ő azt mondta nekem. Vegyem meg azt ami nekem tetszik. A szobában úgy is csak az az egy tv lesz, nem fogom egymás mellett látni a tévéket. És ez győzött meg.

    Maga a készülék:

    Én azért választottam a 55UK6950PLB-t, mert friss model, Magic Remote-os a távirányító, tetszik a külseje, és DTS Virtual:X hangzású. Volt egy pont mikor már az Edge LED, Direct LED közötti különbséget figyelembe se vettem. Amennyit olvastam róluk, annál inkább nem tudtam dönteni, hogy melyik lenne nekem a jobb. (Ja igen, csak LG-ben gondolkodtam. Semmi másban. Eddig is azom volt, nagyon sok ismerősömnek az van, és a webOS miatt.)

    Tegnap megjött a készülék. Összeszerelés, és beüzemelés után rögtön Demo videókkal kezdtem. Sokat töltöttem le, jó előre felkészültem. Az első amit elindítottam az a LG: Night Vision volt. Azért ezt, mert legjobban a fekete szín(ek) megjelenítésétől féltem . Azt még laikusként is megértettem, hogy ez a panel (főleg egy OLED tv-vel szemben) ezen bukhat el a legjobban. Sőt egy review-ban nemes egyszerűséggel nagyon rosszra értékelték a fekete színt. De miután megnéztem ezt a demo-t, megnyugodtam. Gyönyörű ezen a tv-n. Persze biztos rosszak a feketék. Nem akarom én megcáfolni a szakértőket. De számunkra, átlagemberek számára ez szerintem alig észrevehető. A tv hozza azt a bizonyos "azta k***a" érzést. Szóval az a baj, hogy a sok utánajárásnak inkább rossz hatása volt. Mert inkább féltem a tv-től előzetesen, mintsem izgatottan vártam volna. Pár videó megnézése után szépen elöntött a boldogság. Úgy érzem ezzel a tv-vel boldogan elleszek hosszú évekig.

    Jobban elmerülve a tv rejtelmeiben (menü, beállítások stb.) is, egyre jobban megtetszett. A Magic Remote nagyon jó cucc. A menü jól felépített, elég egyértelmű benne minden. Viszont a webOS van mikor gondolkodik egy kicsit (1-3mp között). Nem zavaró, csak meglepett. Mondjuk az is igaz, hogy erre akkor lettem figyelmes, mikor 4k HDR filmnézés közben állítgattam a beállításokat. Lehet az ilyen komolyabb minőségű tartalom miatt volt már kicsit lefoglalva a rendszer. Ami nem tetszik, az a Local Dimming (Helyi fényerő szabályozás). A fekete színeknél lejjebb veszi a fényerőt. Ez papíron szép és jó. De a panel gyengesége miatt, mindezt sávosan teszi. Jóó vastag sávokban. Ez zavaró. Állítgattam a szintjeit először, aztán inkább kikapcsoltam az egészet a francba. A betekintési szög minőségét nem tudom megítélni, nem tudom mi a standard. De az tény, hogy nem 100%-os ennél a tv-nél. Oldalról, felülről már "más a kép". Egyáltalán nem szörnyű a helyzet, de látható. Igaz én teljesen oldalról néztem meg, szóval aki onnan akar tv-t venni, az ne ezt vegye. :)
    A TV hangja számomra elég. Sőt nekem tetszik is. A DTS Virtual:X is rendesen hallható különbséget ad. Egy tv-től nekem bőven elég ez a hangminőség.
    A file-okat, én DLNA-val oldottam meg. A Serviio programmal. Minden nagyon egyszerűen ment. Eddig hibátlanul működik az egész.
    Kipróbáltam PS4 Slim-mel is. Nincs Pro-m, ezért maradt a 1080p. Látszik is, hogy 1080 és nem 4k. Viszont játékra alkalmasnak tituláltam a tv-t. :D Annál inkább, mivel utána PC-ről nyomtam kicsit a Forza Horizon 4-et. Na az 4k-ban 60fps-sel nagyon disznó volt! Inputlag ha van is, ilyen autós, single player játékoknál ez szerintem senkit nem fog zavarni. Multizni meg nem TV-n kell. Én egyébként nem vettem észre semmi különöset. Este megnéztem a kedvenc filmemet, az Interstellar-t. Hiába láttam már rengetegszer. Ez most igazán különleges volt így. Elképesztő ez a minőség, ekkora méretben. Ráadásul nekem nagyon bejön ez a TrueMotion. Tudom, tudom mindenki aki kicsit is jobban ért hozzá, az utálja, nekem még új, és szerencsére nem is volt vele gond. Mert olvastam, hogy el tudja az rontani rendesen a dolgokat.

    Végszó:

    Nagyjából ennyi lenne. Próbáltam úgy írni, hogy egyértelmű legyen az is, hogy régi készülékről váltottam, így iszonyat nagy az előrelépés. De ha nem is használtam a mindennapokban ilyen tv-t, azért volt szerencsém már hozzájuk, jobbakhoz is. Én most így nem látom azt, hogy ez a tévé az árának arányosan gyengébb lenne egy OLED B7-nél. Lehet ha egymás mellett lenne a készülék akkor megérteném. Így nem. Hiába írnak rosszat (is) erről a készülékről, átlag embernek szerintem leesik ettől is az álla ha először van hozzá szerencséje. Tudásban is jól meg van pakolva. Hirtelen nem jut eszembe funkció ami hiányozna belőle.

    Szóval, ha átlag laikus vagy és ezen sorokat elolvastad, akkor ne hallgass feltétlenül rám, mert én is az vagyok. De gondolkozz el azon, hogy vannak akik anyagilag és szakmailag is magasabb szinten mozognak. Azok megengedhetik maguknak a jobb, drágább tv-ket. Nekik ez a készülék nem az igazi. De mi boldogan fogjuk használni. ;) Bocsi ha túl "elbeszélő költemény" lett.

    Rengeteg sportot nézek alapból, NFL, NHL, MLB, motorsportok. Tegnap azt még nem néztem meg, hogy milyen. És a TV adást sem mert épp szolgáltatót váltok, és még nincs bekötve az új.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák