Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gippazoid

    senior tag

    válasz junior19 #91175 üzenetére

    Adott egy nagyon pici szoba, benne egy íróasztalnál lévő szék mögött van egy ágy.
    Az asztalon van egy laptop és egy 32"-os Samsung FHD buta TV. Ezt alkalmanként monitornak is használom, de annak túl nagy. Az ágyból nézve ez a 32" panelátmérő is szinte mozivászon hatású... :)

    Alapvetően 2 problémám van a jelenlegi konfiggal:
    1. a tv lábai szélen vannak, így túl sok helyet foglal az asztallapból. Ha középső lábas lenne, akkor 15 cm-t is kitolhatnám a TV-t, tehát a széle már az asztallapon túl lógna de az nem lenne baj. Így maradna hely a laptop mögött egy 24"-os monitornak.
    2. most van egy külön média lejátszóm, egy 2008-as WDTV Live. Ha lenne egy WebOS tv-m, vagy egy Samsung smart TV-m, akkor ezt a dobozt ki lehetne iktatni. Mert kiderült, hogy ha képes a TV DLNA-ra, akkor a router-emhez csatolt HDD-ről tudna filmet lejátszani hálózaton keresztül (LAN kábel ott van, de wifi is van).

    Az LG ügyfélszolgálata egyértelműen leírta, hogy DLNA-val működni fog amit elterveztem, a Samsungnál fogalmuk se volt, csak azt hajtogatták, hogy a saját fantázianévvel ellátott megosztó szolgáltatásokat támogatják a TV-ik. De DLNA-t azok is tudnak, tehát azzal is működne elméletben a dolog.

    Két modellt néztem ki:
    - LG 32LK6100PLB
    - Samsung UE32M5522
    A Samsung azért lenne nyerő mert középen van a lába, tehát nyernék helyet az asztalon. De kiábrándultam a márkából.
    Az LG 32LK6100 problémája, hogy szélen vannak a lábai tehát helyet nem nyernék vele, de 20e Ft-tal olcsóbb, mint a Samsung és az LG-ről legalább már biztosan tudom, hogy kiváltható vele a média box. (Na jó, a Samsungot meg legfeljebb visszaviszem, mert úgy is webshopon venném meg).

    Ekkor jobban szétnéztem és láttam, hogy a 32"-os Samsung árában van LG-ből 43"-os 4K-s TV is!
    Igaz, hogy 43" a képátmérő, viszont középen van a talpa, tehát ki tudom tolni az asztal szélére.
    Az más kérdés, hogy a nagyobb panel miatt így is több helyet foglal majd az asztalon de még épp elférne, bár a monitorról le kellene mondanom.
    Túl nagynak is tűnik a képméret ebbe a kis szobába, ahol a 32" is nagynak tűnik, de azt olvasom mindenhol, hogy a 4K-s felbontást sokkal közelebbről kell nézni.

    A jelenlegi 32-es Samsung 1,5 éves és azért nem keveset bukok a cseréjén, nyilván inkább költenék már egy 4K-s TV-re ami nagyobb is, mint ismét egy 32-esre.
    De csak ha megéri a pénzét 120-130e Ft közötti áron a 43-as LG (a Samsung smart is 110-120e között van).

    Hogy mire használom?
    Alapból TV-nek, és letöltött filmek megnézésére. Nagyon ritkán monitornak, de az elenyésző.

    [ Szerkesztve ]

    Gippazoid Novelties Inc.

Új hozzászólás Aktív témák