Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz pinnacle #96942 üzenetére

    Sehol nem írtam, hogy minimumra kell levenni a kontrasztot. A beállítás sorrendje is fontos, nem véletlenül van leírva olyan sorrendben, ahogyan.
    Az pedig természetes, hogy villogni fog minimum kontraszt értéken az összes oszlop. A célunk a kontraszt beállításával, meghatározni azt a szintet, amin túl már ne menjen a kijelző.
    Ha fehéret küld a forrás, az 235 triplet érték. Ha leveszed a kontraszt értékét, akkor attól nagyobb szintet már nem fog megjeleníteni, a fehéred nem lesz fehér. Nem lesz dinamikája a képnek. A videó anyag 16-235 triplet értékek variációival rendelkezik, ezeket küldi ki a megjelenítő felé. Ha leveszed a kontrasztot, s a megjelenítő 16-200 között jelenít meg, akkor nem lesz levágva a fehér, nem veszít információt, viszont kisebb lesz a különbség a megjelenítéskor, mivel a 16-235 variációit 16-200 közzé zsúfolod.
    Tedd vissza a kontrasztot a maximumra, ahogyan írtam a fényerő beállításánál. Ha akkor is látod a referencia vonalig az oszlopokat villogni, s nincs elszíneződés, akkor jó abban a helyzetben. De ha már nem látod a 233 vagy 234 oszlopokat, akkor kell csökkenteni a kontraszt értékét, amikor a referencia fehérnél vagy a 240-es oszlopig látható a villogás.
    Fontos a fényerő ellenőrzése ezután, ha az egyiket korrigáljuk, akkor ellenőrizni kell a másikat.
    Próbáld ki, ha be van állítva a fényerő és a kontraszt, játszd le a kontraszt mintát, de a fényerő csúszkát emeld. Látni fogod, hogy egy szint után egyre kevesebb oszlop fog villogni. Hatással vannak egymásra, ezért kell ellenőrizni.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák