Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz pinnacle #96962 üzenetére

    Értelmetlen dolognak tartom a tévék tesztelését az áruházakban. Más körülmények, legfeljebb a beépített lejátszót lehet tesztelni, otthon meg sokan már külső lejátszót használnak. Homogenitásra, bevilágításra, pixel hibára megint értelmetlen, mert a körülmények megint másak lesznek otthoni környezetben a legtöbb esetben, mint az áruházban. Meg nagyon kevesen viszik haza a kiállított darabot, így azon tesztelni, azután egy bontatlant haza vinni, megint nincs értelme a tesztnek.
    A mozgás megjelenítés annyira személytől függ, hogy erre ajánlást megint felesleges adni. Van aki nézi inkább a szappanopera effektes tévét, van aki még a képkocka kimaradásokra sem érzékeny. Én például nem használok semmilyen mozgásjavító opciót, ki vannak kapcsolva.

    Szerintem jobb fullhd -és tévét már nem fogsz újban kapni, még a 4K-kat is butítják évről-évre.
    Én a 4K-ás tévémen semmilyen olyan anomáliát nem látok, amiről írsz. Pedig nézek sd anyagokat és tévé adásokat is. Gyakori hiba szerintem az is, hogy az új tévé az mindig nagyobb, a nézési távolság pedig nem nő, így a gyengébb anyag hibái persze, hogy kijönnek a nagyobb tévén. De ez nem feltétlenül azért van, mert 4K-ra sd anyagot küldesz rá.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák