Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz Krystal_s #96971 üzenetére

    Most ha válaszolnék neked, az egyrészt nagyon terjedelmes lenne, másrészt lehet jobban összezavarna.
    Nem kell ezt ennyire túlragozni. [link] Itt a megfelelő anyag a tesztelésre. Egy célunk van ezzel csak, hogy a megjelenítő mindig olyan videó szint fogadására legyen állítva, amilyet a forrás küld. Ha YCbCr jelet küld a lejátszó, akkor az a 16-235-ös tartománynak felel meg. Ha lejátsszuk a videót, amin 5%-is IRE értékenként vannak az oszlopok, akkor a 16-nak még feketének kell lennie, a következő 5%-os szürke oszlopnak láthatónak kell lennie. Ha egybe olvad, vagy szürke a fekete is még, akkor nem jól van a szint beállítva. Fehérnél ugyanígy, a 235 jelölésnek és felette kell fehérnek lennie. Ha a 235 melletti 95%-os oszlop is fehér, akkor nem jó videó szintet használunk.
    Természetesen rgb jel esetén ez a 0 és a 255-ös oszlopokat érinti, az anyag két szélét.
    Használhatsz rgb kimenetet a Notebook-on, ekkor értelemszerűen a tévén a Magas opció lesz a helyes fekete szint beállításánál. Ilyenkor a fényerő és a kontraszt beállítására a 0 és a 255-ös oszlopok villogását kell beállítani.
    De ha a Notebookot használod videó lejátszásra is, ott a lejátszó program is vagy csak korlátozott rgb(YCbCr) jelet fog kiadni, vagy választható lesz. Ha nem látsz különbséget, akkor hagyhatod bármelyiken, a lényeg, hogy a videó szintek megegyezzenek, amilyet kiad a forráskészülék, esetedben a notebook, olyanra kell állítani a tévét is.
    [link] Ez a színes megfelelője a szürke skálás videónak, ha ezen sem látsz különbséget rgb vagy YCbCr jel kiküldése esetén, akkor használd azt, amelyiket egyszerűbb használni számodra.
    S azután a végpontozást(fényerő, kontraszt)beállítást megcsinálni. Ha váltogatni kell a fekete szintet, az nem lesz jó, mert akkor a végpontozás is nagy eséllyel elcsúszik. Én például azért nem az rgb-ét használom a médialejátszó beállításánál, mert fájlos lejátszásnál működik az rgb kimenet, de ha dvd vagy bd lemezt játszok le, ott már csak YCbCr jelet küld ki a lejátszó, hiába van rgb-re állítva a kimenet. Így mindig kalibrálgatnom kellene ha váltok a fájlos lejátszásról lemezesre, s azután vissza.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák