Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz simonjoe #225178 üzenetére

    Mi a Hinterstodernél voltunk. Graztól az A9-esen mentünk. Annyi érdekesség történt, hogy ezen van 6 szakasz, ahol az autópálya matricán felül kell még külön fizetni az alagutakon való áthaladásért. Ez ilyen 5-15 euro közötti összeg szakaszonként, úgyhogy rendesen lehúznak vele, mert oda-vissza is fizetni kell. Ha nem fizetsz, akkor 120 euro a bünti, gondolom az is szakaszonként. Az elsőt beszoptuk, mert azt hittük, hogy autópálya matrica is jó, és áthajtottunk rajta. A másodiknál sikerült megdumálni, hogy utólag kifizetjük azt is. Benzinkúton is próbálkoztunk vele, de azt mondták, hogy csak a fizetőkapuknál lehet, náluk nem. Egyébként 50-100-130 a sebességhatár, talán egy helyen bemértek 100 helyett 125-el, nem tudni. Majd küldik a csekket gondolom. Volt még pár helyen section control. A határon állítottak meg, de csak személyit kértek, oltásit nem. Vittük a hóláncot és a láthatósági mellényeket, de nem volt közúti ellenőrzés. A hóláncot muszáj volt kölcsönkérni, mert a helyi Shell kúton nem kaptunk, csak ilyen Obi, Lidl meg hasonló helyeken lehet kapni úgy látszik, de azok meg zárva voltak. Ezeket leszámítva eseménytelen volt az út, Veszprémből kb. 400km szinte végig főút, autóút, autópálya, csak az utolsó 10km, aminél mellékúton kellett menni. Nagyjából annyira jött ki, mint amit a google maps jósolt 4:30h alatt le lehet tudni.

    Hogy még autósabb legyek, kiderült, hogy a Golf+ban van síalagút. Eddig azt se tudtam, hogy ilyesmi létezik. Ez így nagyon jó volt, hogy nem kellett a tetőcsomagtartóval szórakozni.

    Még előkerült a rádió téma, és hogy vannak ilyen FM adók, amiket szivargyújtóra és mobilra lehet dugni. Erről esetleg van valami info, hogy melyik az ajánlott márka? Valami olyasmire gondoltam, hogy beteszek egy USB-s dupla töltőt szivargyújtóra, az egyikre megy a mobil, amiről tolom a navigációt, a másikra meg ez az FM adó, amiről a zene megy.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák