Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    válasz norbert1998 #291795 üzenetére

    Azért ne keverjük a dolgokat, amit Munez is ír (és talán valóban joggal b*ssza fel a helyieket) az az, hogy a Németországba "menekült" ukránok letelepedés óta kapják a támogatásokat: (Bürgergeld 5-600€/fö, gyerek után párszáz €/gyerek), mellette pedig az állam fizeti a lakbérüket, az EÜ-járulékot, biztosítást, nyelviskolát.
    Nem egy videó is van a témában, hogy egy 2 gyermekes ukrán család havi szinten "kap" 3500-4500€-t ilyen formán, miközben egy halom dolgozó van, aki közel sem keresi ezt meg, és az ilyen támogatások pedig a dolgozók által is befizetett adókból megy, akik meg közben fizessék a saját albérletüket, ellátásukat, stb... Így azért már érthetöbb a németek frusztrációjának egyik alapja. :)

    Van nem egy kollegám, akik annak idején befogadtak magukhoz ukrán menekült családokat, tavaly év végén többük is mesélte, hogy 80%-uk azóta sem dolgozik, nem is keres munkát, hiszen akkora összeget kapnak az államtól havonta, hogy "nem éri meg nekik" elmenni dolgozni, mert így is vígan eléldegélnek... közben pedig egyre több szolgáltató zümmög csökkentett üzemben, mert létszámhiány van egyre több helyen.

    Ami viszont a topikban sokkkkal fontosabb, hogy:
    8gen 1.8 fogyi továbbra is kellemesen 6 liter körül megáll.

Új hozzászólás Aktív témák