Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zack

    nagyúr

    válasz Mágus2 #43484 üzenetére

    Maradjunk annyiban, hogy az autó, ha használod napi szinten, luxus, illetve a kényelmet, nyugodtabb, gyorsabb közlekedést teszi lehetővé.
    Ha a BKV nem lenne ennyire "ergya" (by babi néni ;]), és mellé mocsok drága, sokan letennék az autót.
    De nincs megfelelő alternatíva. 10-12k-ból tankol 30-40L-t, amiből 500km-t autózik. Ha csak melóba jár Pesten belül, ez akár 2 hónap is lehet.
    Ezért sok az összetákolt hulladék, mert a felmerülő költségekre a kötelező szűrő és olajcserén felül már nem marad a költségvetésből, ezért oldjuk meg minél olcsóbban, csak guruljon.
    Nekem Mondeo 2.5 V6 van. Amikor megvettem, tisztában voltam vele, hogy jöhet nagy költség. Akár akkora is, amit nehézkesen tudtam volna finanszírozni. Ezekre nem lehet felkészülni, mert 1M autó vételénél nem marad 6-700e a zsebedben, és simán belefuthatsz ilyen tételbe, pláne turbó dízelnél.
    Mondeo TDCi Mk3 kuplung + kettős tömegű + nagy nyomású. Vagy turbó + porlasztócsúcsok.
    Esetemben 1 év alatt "beleöntöttem" 350-400e környékét, de ezek "apróbb" dolgok voltak, a blokknak eddig nem volt baja. Még 100e kell beletolnom kb a jelenlegi hibák orvoslására, ami nem akut (első futómű, lengéscsillapítók Bárdi 50% kedvezménnyel). Volt 1-2 azonnal orvoslásra szoruló gond, és persze soha nem akkor, amikor ideálisak a körülmények.
    Igazából egy 2-3M autóval is be lehet fürödni, akár jobban is, mint egy 2x idősebb fele ennyibe kerülő autó esetében. Biztos nagyobb %-ban jobbak, de ha kifogod, lehet önteni bele a pénzt, és mivel frissebb, újabb, bonyolultabb, ez még költségesebb.
    Ezen kívül pedig említettem, hogy egy 1,5-1,7x drágább Passat-ban rosszabbul éreztem magam, hiába drágább, újabb technika. Ott már volt egy automata váltó felújítás 500e-ért, és egyéb nyalánkságok, de eladás pillanatában is volt futómű gondja. Hiába volt valós 200e környéke az órában, és 5 évvel fiatalabb életkor a forgalmiban... :U

    Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Új hozzászólás Aktív témák