Hirdetés

Aktív témák

  • Stephan89

    aktív tag

    Sziasztok!

    Furcsa dolgot vettem most észre. De kezdeném az elejéről. Letöltöttem ma a legfrissebb kártevő pakkot. Eddig úgy teszteltem, hogy kitömörítéskor a Norton IS 2011 Autoprotect szolgáltatása aktív volt. Gondoltam, most kipróbálom úgy, hogy a kicsomagolás idejére letiltom, majd futtatok egy jobbklikkes vizsgálatot. Ez le is futott, nagyon sokáig tartott, erre fel is voltam készülve, mert írták már mások is korábban, hogy ilyen pakkoknál a Norton elidőzik valamiért. Sokáig tartott, de a gép mégis gyors maradt mellette. A végén kért egy újraindítást, hogy be tudja fejezni a kártevők eltávolítását. Ez megtörtént.

    Ezután a következő két rejtett fájlt találtam az asztalon, pedig a rejtett fájlok megjelenítését én nem kapcsoltam be:

    Kezdtem gyanakodni, de nem volt időm foglalkozni vele. Most, hogy bekapcsoltam a gépet, egy oldal helyes működése végett az IE-t kellett megnyitnom. A Google helyett ez a kezdőlap fogadott:

    Na, ekkor már átnéztem a NIS naplóját, hogy mi a frász lehet ez. A fájl insight elemzéseket megnézve, több fájlnál is ehhez hasonló tevékenységeket láttam, anélkül, hogy futtattam volna bármelyiket is!

    Utóbbin önmagában nem lepődtem volna meg, hiszen a NIS nyilván elemezte, hogy mit csinált volna a fájl.

    Csakhogy megjelent az a két fájl az asztalomon, a kezdőlap pedig módosítva lett.

    Most akkor mi van? Mi történt?

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák