Hirdetés

Aktív témák

  • Cormac

    csendes tag

    válasz #Dániel #28727 üzenetére

    Sziasztok,

    6 napja megvettem a Sony Ericsson Xperia Neo-t és ahogy ígértem, leírom röviden a véleményemet. Majdnem egy hét elég volt az első ismerkedésre, de a GPS és a Kékfog kipróbálására nem jutott időm.

    Amiben kifejezetten erős szerintem:
    - Simulékony, jó kézbe venni. Nem is zavaró a műanyag..engem legalábbis nem zavar.
    - Kényelmes és élvezetes a működése, az android miatt pedig jól személyre szabható.
    - Jól összerakott az egész, menük átláthatóak és jól csoportosítottak.
    - Wifiben magabiztos teljesítményt nyújt.
    - Hangja is rendben.
    - A két kamerája is hasznos és jó hogy vannak.
    - Ötletes, hogy két mikrofonja van és így sztereó lesz a felvett videó..tényleg jó. :)
    - Klassz, hogy magától felajánlja a PC-re való dugdosáskor hogy telepítse-e az Ericsson szoftverét, amivel lehet tartalmat másolgatni és menteni.
    - Kellemes a hardvere (1GHz).
    - Finom a dobozba rakott 8GB-es SDkártya, kellemes nyolccal indulni..

    Ami még elmegy:
    - Videórögzítésnél a gombbal indítás/megállítás nem minden esetben kényelmes, hiába van a készülék oldalán és áll kézre...néha jobb lenne képernyőt nyomogatva indítani és állítani.
    - 8 Megapixeles kamerájával csak 4:3-as képarányban és 8MB-on képes a képeket tekintve felvenni a versenyt a Canon 5 Megapixeles fényképezőmmel, de nincs rossz képe és a szoftveres szépítés tényleg sokat javíthat. Ide tartozik még, hogy nincsen rajta ekkora felbontásnál semmilyen zoom (csak digitális lehet ugye), de itt ez nem hátrány mert nem volt sohasem cél nála...csak jó tudni.

    Végül ami nem üti meg azt a szintet, amit szerettem volna:
    - Aksi. Naponta kell feltöltenem úgy, hogy kikapcsoltam a legtöbb felesleges szolgáltatást...viszont el kell mondanom, hogy aktívan használom....ennél azért többet vártam, bár lehet hogy ez irreális elvárás ma még. :)
    - Vaku. Ugyan szépen világít a sötétben és tényleg jól világosít amikor használom, de egyszer próbáltam ki a "másik oldalról" megnézni milyen működés közben, utána vagy negyed óráig pislogtam. Szúrós, rendkívül kellemetlen fénye van. Emiatt barátokra és családtagokra ezt a lehetőséget mellőzni fogom és csak nappal készítek képeket.
    - Lehet gyorsan csendes üzemmódba rakni, amikor csak zörög és két érintéssel lehet a hangoskodást engedni amikoris zenével jelzi a hívást...de nem lehet csupán 1-2 gombnyomással olyan működésre bírni, amikor hívás alatt zörög és zenél is. Ezt csak mélyen menüből sikerült megtennem, és ez kis fekete pont. Majd nézek rá programot, hátha van.

    Összességében amikre nekem kellett, azokban teljesen rendben van és jó vételnek gondolom.
    Igaz a csomagban nálam még a régi LG-s mobilhoz adott kelléktartalom az etalon, amiben minden volt amire valaha is szükségem lehetett. Itt amit kaptam, az egy univerzális kábel a hálózati (220V) töltésre és adatforgalomra (USB 2.0-val kellemes a sebessége) és egy alapvető füles, hogy autóban kocsikázva is lehessen használni. Ettől függetlenül is rendben van, ami majd kell megveszem (autós töltő + autós tartó + normális füles).

    Szóval köszönöm mindenkinek, aki segített múlt héten a választásban, köszi még egyszer.
    A telóval teljesen elégedett vagyok ár-értékben is, máskor is jövök hozzátok ha kérdésem merülne fel. :)

    Sziasztok,

    C.

    [ Szerkesztve ]

    Indián vs. cowboy?

Aktív témák