Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    válasz Teszla_ #11199 üzenetére

    A vadi új akku is le tud merülni, ha nem kap megfelelő töltést !
    No, egyáltalán nem biztos, hogy ez a probléma, de én azért rámérnék multiméterrel, hogy mekkora a feszültség az akkunál, mikor nem akar indítani, csak hogy kizárjuk a töltés, vagy esetleg valami rendellenes fogyasztás hibáját.

    Ha nincs multimétered, ruházz be egybe, kb. 1500Ft, beteszed 20V-os feszültség mérés határba és megméred a két akkusaru között a feszt.
    Ha az 12.5, vagy felette van, akkor biztos, hogy rendben van egy új akkunál, ha a 12-t alig haladja meg, akkor töltés hiányra utal a dolog, ha pedig 12V alatt van, akkor valami szipkázza az áramot folyamatosan !

    Ismerősünk Ford fiestája állandóan eszi az akkut, még hozzá nem is kevéssé !
    1 nap alatt simán lemeríti. Azt még nem sikerült kideríteni, hogy mi fogyaszt, de nyugalmi helyzetben mértem rajta 0.8A folyamatos fogyasztást, az nagyon sok, 0.1A-nél nagyobb fogyasztás már jelentősen leszívja az akkut.
    Egy szerelő azt mondta rá, hogy a rádiója eszik, de amúgy az sem tudott mit kezdeni vele, biztosítékját sem vette ki, nem is kötötte ki, csak annyit mondott, hogy ha így van, akkor kell bontóból szerezniük egy másik rádiót.
    Az is lehet, hogy csak alkalmanként marad valami fogyasztó hibásan bekapcsolva és ezért nem mindig jelentkezik a hiba (hibás áramkör, rossz relé)

    Viccesek ezek az új autók, mert míg a régiek csak vérszegényen indítóztak, amiből már tudtuk, hogy áramellátási gondok vannak, de indítóztak, esetleg még be is indultak, addig az újak, egy bizonyos érték alatt se kép-se hang és ami még sokkal bosszantóbb, hogy nem is jeleznek semmit, legalább egy ilyenkor kigyulladó, vagy villogó akku piktogram lenne, hogy nem elég szufla, csak annyi a hiba, nem más ! :(

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák