Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jeanneau

    csendes tag

    Sziasztok,

    az itt és Borisz oldalán olvasottak (ezeket az írásokat köszönöm Mindenkinek) mérlegelése után beszereztem egy Syno418play(2GB) tárolót. Bár nem volt olyan egyértelmű, egyszerű és főleg azonos a leírtakkal minden kezdeti lépés, mint, ahogyan olvasás közben tűnt, de merem remélni, hogy néhány csatát azért már megnyertem. Jelenleg 3 egyforma 3TB WDRed lemez forog benne, btrfs fájlrendszer, egylemezes védelem. Külön csak a Médiaszerver van telepítve, így tudtam elérni, hogy uPNP használatával lássa a Dune lejátszóm. Sajnos egyelőre eddig jutottam, mert...
    ... egy kis előzmény. Van egy DLink 320 és egy egylemezes Zyxel is a birtokomban. Eddig ezeket használtam a filmjeim tárolására és szintén uPNP a Dune felé. Egy kis átszervezés, fúrás, faragás után mindhárom tároló leköltözött a kamrába. Egy gigás switch fogja össze őket, ebbe érkezik még a router és innen megy fel a felső nappaliba egy szintén gigás switchbe, amin a Dune és majd más is van/lesz. Bekapcsok után itt telepedtem le a laptoppal és vezetéken kapcsolódtam. Sok harc után eljutottam oda, hogy látok a laptopról mindenkit a felsoroltak közül. Az igazság az, hogy a két régebbi dobozt plágendpléj láttam, a Synonál viszont csináltam "video" hálózati meghajtó csatolást is. De. Total Commanderben a 'Hálózat' alatt csak látom a tárolókat, de nem tudom megnyitni őket, Intézőben viszont meg is tudom nyitni őket, és pl. Zyxelről Synora másolás is működik, de...
    ... valahol 10+ GB környékén történik valami. Akár csoportosan, akár egyedül és folyamatosan felügyelve a nagyobb fájlokat nem tudom átmásolni. Pl egy kb 16 GB-os fájl 79%-nál egyszerűen behal. Mármint a másolás. A tárolók nem fagynak, mindet elérem ilyenkor is, de a másolás nem megy tovább. 8 GB-os fájl simán átment. És itt jönne 1-2 kérdésem, ha szabad.
    Ez a másolós probléma miért lehet?
    A Syno fájlkezelőjében nem látok más eszközt, csak a saját kötetét. Mit kell tennem, hogy úgy tudjak másolni a két másik tárolóról a Synora, hogy a laptop kimaradjon? A sebesség miatt is ugye.
    Egyelőre az a célom, hogy a filmeket átmásoljam a Synora és ez legyen az elsődleges (talán egyetlen) filmtáram. Ez a Syno feladatának a 99%-os része. A maradék egy százalék a jövő, de úgy érzem ez még egyelőre távol van.
    Még egy, bocsi. Reményeim szerint nemsokára beletolom az utolsó lemezt is. Ugye jól tévedek, ha azt gondolom, hogy ezeket a lemezeket egyesével bármikor cserélhetem nagyobbra, persze kivárva azt a kis időt úgy Húsvétig, amíg átrágja magát a feladaton?

    Elnézést a terjedelem miatt, valamint előre is köszönöm.
    Üdv,
    Attila

    dihidrogénmonoxid

Új hozzászólás Aktív témák