Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz Patice #31367 üzenetére

    Igen, csak azokban 1-2GB memória van... Tudom, hogy egy ilyen kis virtuális gép szerű akármi nem fogyaszt sok memóriát, de nem akarom kb. az "életciklusa" végéig lecserélni, amit most veszek, és nem szeretnék 2-3-4 év múlva megint valami változásba, korlátozásba belefutni, ami miatt megszívom.

    (Ha jól emlékszem Synology és talán QNAP kütyüknél is volt olyan, hogy valamelyik operációs rendszer verziótól megszűnt ez-az, köztük a virtualizáció lehetősége is...)

    És akkor már a LMS is visszaköltözik végre a NAS-ra (ami utoljára a QNAP 112P kütyümön futott azon, csak aztán egyszer egy rendszerfrissítés után eltűnt...) , ahhoz meg ugyancsak Intel kell.

    Ezért nem váltottam QNAP-ra: ott vannak ARM procis NAS-ok bővíthető memóriával már régóta, de ki tudja, mikor gondolják úgy, hogy ami ma még működik, az holnaptól nem? ;-)
    Egyébként árban ezek is már ott vannak, ahol a DS224+ , pl. egy TS-231P3-2G pont ugyanannyiba kerül most az Amazon-on!

    (...mondjuk találtam egy hirdetési oldalon egy bontatlan TS-253D-4G NAS-t 255€-ért szállítással, majdnem elcsábultam: de aztán arra jutottam magammal, hogy volt QNAP-om is, de a Synology valahogy jobban bejön (rendszer, szoftverkörítés) 100€ különbséget már kibírok, ha ennyit gondolkodtam rajta ;-)

    Úgyhogy túl sokat nem kellett gondolkodnom azon, hogy maradjak az ARM vonalon, vagy váltsak Intel-re ;-) Remélem, most bedobom a polcra a szerkezetet, aztán kb. 10 évig ott marad. Rendeltem bele 8GB memóriát is, 10GB nekem szerintem elég lesz mindenre - de azért kár, hogy a 2GB fixen fel van forrasztva, hogy mindenki ennyire spórolni akar három fillért mindenen, egyszerűen hihetetlen...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák