Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz F4ther #32429 üzenetére

    Ha nem akarsz virtualizálni, stb., és nem is tervezel "kütyüzni" vele ;-) , hanem "csak" ezekre az alap feladatokra használod, akkor szerintem simán elég lesz erre egy DS423 is (már ha 4 lemezest szeretnél, ha 2 lemezes is elég, akkor meg DS223)

    Az ARM procis NAS egyszerűbb, megbízhatóbb, kevesebbet fogyaszt-fűt.

    A 2GB memória is elég az alapvető NAS feladatokra (tehát ha nem kell virtuális gépeket futtatni) , nem is fogja az egészet használni - illetve de, valószínűleg cache-nek.

    Persze a torrentezés is jelenthet sok mindent, sokak szerint amelyik NAS nem tudja kitölteni a 2Gbit-es netet torrent letöltésekkel, az nem jó semmire ;-)

    Én pl. nem is olyan régen még egy 1 magos ARM procis, 512MB memóriás NAS-on futtattam a Transmission-t, ami szinte mindig töltögetett le valamit, dlna szervert (igaz, akkor még csak FullHD volt a tévém - de sokszor két tévén filmezett a család egyszerre) , a LMS-t a zenelejátszónak (Logitech Media Server) , alig valamekkora terhelést jelentett a NAS-nak. Fájlműveleteknél meg majdnem kitöltötte a Gbit-es hálózatot...

    Szóval először jól meg kell gondolni, hogy pontosan mikre van szükséged, mert olyan tudásért kár pénzt adni, amire nincs is szükséged...

Új hozzászólás Aktív témák