Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TheDj

    csendes tag

    Sziasztok,

    Szeretnék venni egy NAS-t de szeretném ha az elvárásaimnak megfelelne teljesen! Az árakat nézve két termék jön szóba: D-Link DNS-325 és a WD My Book Live Duo. Mindkettő 4TB-s kiszerelésben lenne érdekes, raid 0-ban.
    Olvastam ezt-azt és leginkább 2 darab 5400rpm-es winchestert tennék bele, mert kisebb az esélye a meghibásodásnak, csendesebb és kevesebb hűtést is igényel; a D-Linknél olvastam, hogy néha kicsit hangos a ventilátor. Nem szerverteremben lesz, hanem a nappalimban ezért nem szeretném ha hangos lenne.
    A d-linkben egy 1,2Ghz ARM processzor és 256 MB Ram van, míg a WD-ben 800Mhz-z APM van, tudomásom szerint szintén 256 MB ram-mal. Az otthoni hálózatom minden oldalról gigabites (router, switch, gépek stb).

    Szeretném ha a NAS bírná két irányban az 1080p-s videók streamelését, esetenként 3D-s verzióban. Rövidesen két wd tv live lesz a hálózatomban, ezért szükséges a dolog.
    Akárhogy számolok elvileg a winchestereknek bírnia kéne: egy 1080-p videót olyan 4MB/s-re számolva ez két irányban legyen 8MB/s. Ha jól tudom, akkor a mostani vinyók fel tudnak szépen pörögni 100MB/s-ig is..

    Szintén elvárásom lenne a torrentezés lehetősége egy olyan klienssel, amelyik támogatja az RSS letöltést. A WD ebben gyengélkedik, mert nagy nehezen lehet csak felimádkozni rá egy transmission-t, míg a D-Linkben alapból van valamilyen torrent. Mondjuk ha nem lenne RSS benne nem feltétlenül nagy gond, majd kézzel a megfelelő helyekre rakom a dolgokat.
    Viszont 120/10Mbit/s -es az internetem. Ha nem teszek rá semmilyen korlátot akkor a letöltés 14MB fölé ugrik, felfelé meg ugye az 1MB adott.

    Ilyenformán a NAS-nak maximum értékeken bírnia kéne olyan 17-20MB/s olvasási sebességet (stream+upload) és 15MB írási sebességet párhuzamosan. A vinyónak elvileg bírnia kéne (mondjuk a 64MB cache-s verzióknak) viszont kérdés a processzor és memória része.

    A cserélhetősége miatt a D-Linket választanám, ellenben a WD-vel nagyon elégedett vagyok. A D-link telefonos supportja meg dec 15-től január 3ig szünetel, ami egy kicsit "vicces".. A WD-vel az a bajom ezzel szemben, hogy kevésbé lehet konfigálni (pl torrent telepítés) .

    Szeretném a véleményeteket kérni a témában, hogy Ti melyiket választanátok?!

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák