Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz TheDj #4495 üzenetére

    Először is, a D-link NAS 35K-ba kerül, ha jól látom (a WD-t nem néztem). Ennyiért kapsz Zyxel NSA-320-ast is, amiben 1.2 GHz-es ARM proci, és 512 MB RAM van: mindenképp jobban jársz vele.
    A szűk keresztmetszetet sosem a vinyó sebessége, hanem a hálózat, illetve a NAS belső alkatrészei adják. Egy átlag NAS ki tud szolgálni 2-3 fullhd videófolyamot is, de ha a háttérben torrent is fut, az már okozhat problémát (pl. a 256 MB RAM szűkössége miatt). 1-1 1080p-s stream esetében nem érdemes csak 4 MB/sec-al számolni (32 MBit/sec), mivel egyes jeleneteknél ennek többszöröse is lehet a bitráta (lásd Bitrate viewer).
    A D-link korábbi NAS-aival volt tapsztalatom: azok alapján inkább hanyagolom a márkát. A WD pedig gyengusnak tűnik hardveresen. Az általam ajánlott Zyxel 30-40 MB-os tempót tud a hálózaton keresztül, ez elég arra amire szánod. Ha viszont hozzáteszel még 8-10K-t, megkapod a Zyxel 325-ös modelljét, ami ennek a tempónak a dupláját is tudja, ami jól jön ha nagyméretű fájlokat kell hálózaton keresztül mozgatni.

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák