Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LógaGéza

    addikt

    válasz kelekyle #28016 üzenetére

    A retracttal azért játszottam kicsit, mert annyit látok a problémából, hogy az a vége, hogy el van nyírva az extruderben az anyag. Ez ugye lehet a dugulás kiváltója, és oka is. Nagy retract jobban nyírja a filamentet, én alapból naggyal kezdtem, hátha ez megoldja - de nem.
    Hiába cseréltem a szorítókat is újra (direkt olyanra, ahol körbe van köröm), meg Capricornra, ugyanúgy van holtjátéka - érdekes, mert kézzel alig tudom leszedni a csőről, mégis mozog valamennyit. Láttam a videót, hogy átfúrja a szorító végét, áthúzza a csövet, feltágítja, stb, de ennyire még nem mentem bele.
    Tegnap kijött egy 4,5órás nyomtatás, nem rossz minőségben. Annyi különbség volt, hogy lejjebb vettem a retractot, és kinyitottam a szekrény ajtaját, amiben van. Ma reggel ugyanez, csukott ajtóval bedugult ~ 2 óra fele. Elképzelhető, hogy túlmelegszik az extruder-motor és veszít az erejéből, és ez okozza a problémámat?
    Akik dobozolva használják a nyomtatót hogy oldották meg a hűtést úgy, hogy a nyomaton ez ne látszódjon? Gondoltam, hogy rakok egy 12cm-es venit egyik oldalra alulra, felülre pedig egy légbeeresztőt, de nem tudom, hogy a légáramlat nem okozna-e plusz csíkozódást a nyomaton...

    "Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

Új hozzászólás Aktív témák